Home / Invatamant / Ziua Națională, marcată la Grădinița cu Program Prelungit din comuna Deda

Ziua Națională, marcată la Grădinița cu Program Prelungit din comuna Deda

Grădinița cu Program Prelungit din comuna Deda a ținut să marcheze într-un mod cu totul special ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României printr-o serie de activități în care au fost implicate atât cadrele didactice, cât și cei mici.

„Ziua Naţională reprezintă un bun prilej de a aborda astfel de subiecte pe teme de istorie, ocazie cu care insuflăm copiilor sentimente de dragoste și respect pentru: limba română, ţara noastră, poporul român, strămoșii noștri, pentru obiceiurile și tradiţiile strămoșești, mândria că sunt descendenţii unor oameni curajoși și iubitori de neam și ţară. Ziua Națională, 1 Decembrie, este o zi de sărbătoare pentru tot neamul românesc. Încă de la grădiniţă copiii trebuie să afle despre istoria și strămoșii noștri, tot la fel cum este obligatoriu ca să-și cunoască familia: părinţii, fraţii, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate”, a precizat Andreea Petruț, educatoare în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit din comuna Deda.

Cu mic cu mare, în spiritul Zilei Naționale În acest context, vineri, 26 noiembrie, s-au derulat frumoase activități la Grădinița cu Program Prelungit din comuna Deda, unde educatoarele Andreea Petruț și Alexandra Ilieș, împreună cu preșcolarii de la grupa mică, au sărbătorit această zi importantă pentru toții românii. A fost prezentată copiilor semnificația Zilei Naționale, precum și semnificația culorilor steagului românesc prin diferite activități specifice. La loc de cinste a fost lada de zestre, nelipsită din lumea satului, unul dintre cele mai importante obiecte din gospodăria țărănească. Ziua de 1 Decembrie a fost marcată și de către preșcolarii grupei mari prin momente de poezie, printr-un joc de mișcare cu bătăi din palme, iar la final au dansat Hora Unirii alături de educatoarele grupei – Carmen Maria Bîndilă și Ioana Cazan.

Citeste si:  Pinguinii, o dragoste pe viață

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

2022, anul investițiilor pentru Ideciu de Jos

Pentru anul 2022 comuna Ideciu de Jos are prevăzute câteva investiții importante menite să dezvolte …