Activități ecologice pe înțelesul celor mici, la Grădinița cu P.P.Nr.2 Reghin Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 631 Vizualizări

Activități ecologice pe înțelesul celor mici, la Grădinița cu P.P.Nr.2 Reghin

Preșcolarii de la Grădinița P.P.Nr.2 Reghin au avut parte de experiențe de învățare privind colectarea selectivă a deșeurilor în cadrul activităților organizate în grădiniță   Copiii, mai mult decât oricine, au nevoie de modele care să-i încurajeze să respecte și să protejeze natura. Educatoare Alina Moldoveanu, Ionela Șerban, Sabina Alzner și Daniela Boar au antrenat preșcolarii din grupa ,,Buburuzelor” și grupa ,,Florilor” în activități concrete de colectare selectivă a deșeurilor.

Încă de mici putem să îi responsabilizăm cu privire la protecția mediului. Se știe că exemplul propriu contează foarte mult. Atâta timp cât în familie și la grădiniță copiii văd părinții și adulții din grădiniță realizând concret și corect selectarea selectivă a deșeurilor, și nu numai, putem spune că punem bazele unei educații ecologice atât de necesare în zilele noastre.

Prin astfel de activități, adulții transmit cel mai puternic semnal de „așa da” sau „așa nu” când vine vorba de grija pentru mediul înconjurător. De la curățarea locului în care stau copiii (camera de acasă sau sala de grupă de la grădiniță) și punerea lucrurilor la „locul lor”, până la colectare selectivă și reciclare nu e decât un pas. Preșcolarii de azi, elevii de mâine vor deveni preocupaţi de problema protecţiei mediului în toate situaţiile întâmpinate în viaţa de zi cu zi: pe stradă, în cartierul în care locuiesc, în parcuri, în zone turistice etc.

Ei învață că un obiect aruncat la gunoi dăunează mediului înconjurător și că același obiect, aruncat la tomberonul corect salvează mediul înconjurător. Astfel, prin jocurile de masă, prin activitățile realizate la tabla magnetică sau exersarea colectării selective folosind cutiile adecvate, educatoarele au contribuit la formarea unei rutine corecte a celor mici în acest sens.

Prof. Alina Moldoveanu, Grădinița P.P.Nr.2 Reghin 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE