Liviu Pancu: „Visez la o țară ce își respectă cetățenii și la români ce își iubesc țara așa cum au realizat-o înaintașii noștri” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 454 Vizualizări

Liviu Pancu: „Visez la o țară ce își respectă cetățenii și la români ce își iubesc țara așa cum au realizat-o înaintașii noștri”

Ziua Națională a României va fi marcată la Reghin miercuri, 1 decembrie, cu prilejul unui spectacol folcloric găzduit de Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” începând cu ora 17. Evenimentul este  organizat de către Primăria Municipiului Reghin, în colaborare cu  Asociația Culturală „Doruri mureșene” și Casa Municipală de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”.

Vor urca pe scenă Grupul vocal Mureșencele, Grupul vocal Folcloric ”Maris” din Târgu Mureș, Ansamblul de dansuri Profesionist ”Mureșul”  și soliștii Ana Crișan, Anca Branea, Sorin Pantea, Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean, Vasile Nicușan și Corina Covaciu, acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist ”Mureșul”.

„Tuturor le doresc să aibă parte de sărbători binecuvântate, și să aibă inimile pline de iubire. La mulți ani, România, La mulți ani, dragi români!”, a fost mesajul transmis de solista reghineană Anca Branea.

Actorul Liviu Pancu, invitat de onoare

Spectacolul dedicat Zilei Naționale a României de la Reghin  va fi întregit de un moment de poezie patriotică susținut de actorul Liviu Pancu.

„1 Decembrie, o sărbătoare a tuturor românilor, o sărbătoare de credință și idealuri comune, o călătorie în timp către înaintașii noștri. Ca și „european” mă simt un „simplu om” ce aparține unei nații între alte nații, în schimb ca și „român” mă văd ca un „gând” ce se lasă purtat pe aripile timpului istoric, apoi ca un „suflet” în cel ce speră la un destin mai bun familiei, prietenilor, și celor ce trăiesc în această țară, și ca un „trup” în cel care trebuie să se raporteze timpului prezent într-o transformare permanentă a realității. Acum ca european, român, simplu om, gând, suflet și trup, visez la o țară ce își respectă cetățenii și la români ce își iubesc țara așa cum au realizat-o înaintașii noștri. Fiecare generație își dă măsura puterii ei prin fapte. Strămoșii, prin cele consemnate în istorie iar noi prin ceea ce facem și trăim acum, un ceas de sărbătoare, credință și speranță. La mulți ani, România!”, a fost mesajul transmis de actorul Liviu Pancu.

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Participarea este permisă doar pentru persoanele care:

– sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe baza documentului doveditor.

– sunt exceptați de la prezentarea certificatului verde copiii cu vârsta sub 12 ani.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE