FOTO: Valorile naționale prețuite la Sărmașu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

FOTO: Valorile naționale prețuite la Sărmașu

Comunitatea din orașul Sărmașu a sărbătorit duminică, 28 noiembrie, și marți, 30 noiembrie, Ziua Națională a României, prin intermediul mai multor evenimente organizate de Primăria și Consiliul Local Sărmașu și Parohia Ortodoxă și Asociația Culturală ”Graiul Câmpiei.”

Mândri de istoria României

Duminică, 28 noiembrie, Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu” a găzduit un moment poetic susținut de Grupul ”Graiul Câmpiei” și o expoziție de carte cu tema ”File de istorie”, iar marți dimineața, 30 noiembrie, la Biserica Ortodoxă s-a oficiat Sfânta Liturghie, moment urmat de o ceremonie de sfințire a drapelului, o paradă a portului popular, intonarea Imnului Naţional al României și ridicarea drapelului pe catarg, un serviciu religios – Te Deum, alocuţiuni, depunere de coroane și un program artistic susținut de elevii Liceului Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu. În aceeași zi, în incinta Casei de Cultură Sărmașu a fost organizată expoziția de pictură a artistei Veress Zsuzsa.

”Dragii mei, 1 Decembrie este ziua în care noi sărbătorim tot ceea ce ne unește ca popor, arătând că suntem în stare să lăsăm deoparte tot ce ne dezbină! Este ziua în care putem dovedi că ne prețuim istoria și suntem mândri de ea, împărtășind aceleași valori naționale și aceeași dorință: binele țării noastre! Este ziua în care eu îmi doresc să privim împreună spre viitor, să depășim ura și dezbinarea, să ne mândrim cu sângele de români, să fim mai buni, mai uniți, să respectăm și să păstrăm valorile și tradițiile pentru care strămoșii noștri au luptat și pe care ni le-au lăsat moștenire! La mulți ani români! La mulți ani, România!”, a transmis Valer Botezan, primarul orașului Sărmașu.

La evenimentele de marți au participat și președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, și Leonard Azamfirei, senator PSD.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE