Adjunct nou la Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș Stiri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 592 Vizualizări

Adjunct nou la Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, locotenentul colonel Marcel Daniel Semco, este noul adjunct al comandantului, în urma promovării concursului.

,,Începând cu data de 26.11.2021, în urma promovării concursului, domnul locotenent colonel SEMCO Marcel Daniel este noul adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș. În urmă cu mai bine de 20 de ani a îmbrăcat uniforma militară, în urma absolvirii Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Drept, specialitatea Jandarmi, promoția 2001. De la debutul carierei militare, până în prezent, și-a desfășurat activitatea în cadrul unității noastre”, au precizat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Scopul ofițerului a fost cariera militară, iar perseverența și corectitudinea i-au îndrumat pașii spre o carieră în Jandarmeria Română.

,,Dorința de a cunoaște și de a se perfecționa i-au creionat o carieră militară de succes. Profesionist și devotat armei pe care o reprezintă, ofițerul și-a câștigat respectul colegilor și a ocupat succesiv următoarele funcții în cadrul unității: comandant de pluton, comandant de detașament, împuternicit adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș și împuternicit șef serviciu al Serviciului Ordine și Siguranță Publică. Studiile de master absolvite la Facultatea de Drept din cadrul Universității ,,Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, cursurile și exercițiile naționale și internaționale, la care a participat, i-au desăvârșit pregătirea. Noul adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș a reprezentat Jandarmeria Română în cadrul exercițiului internațional Italia-România organizat la Trentino Alto Adige, Italia, în cadrul exercițiilor internaționale ”Romanian Gendarmerie International Exercise-RoGendIntEx 2015-2016” și ”Charpathians Blue Shield 2017-2018” organizate de către Jandarmeria Română și a absolvit cu succes: ,,Stagiul Internațional de Formare a Comadanților de Detașament în exercitarea actului de comandă la menținerea ordinii publice” organizat de Jandarmeria Română în colaborare cu Jandarmeria Franceză, cursul de ”Best practice of Intervention” organizat de Jandarmeria Română, în colaborare cu Jandarmeria Franceză și Poliția Spaniolă precum și cursuri de specialitate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, au mai precizat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Totodată, este amintită vasta sa experiență pe care a acumulat-o în cadrul sutelor de misiuni la care a participat și coordonat, de fiecare dată făcând față, cu succes, provocărilor meseriei.

,,Summit-ul NATO de la București 2008, Summit-ul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană de la Sibiu 2019, vizita Papei Francisc în România în Miercurea Ciuc din 2019, în special misiunile cu grad ridicat de risc, i-au rămas întipărite în minte, pentru că nu au fost deloc ușoare, au implicat o mare putere de concentrare și coordonare, însă cele mai grele au fost acelea în care trebuia să se rupă din mijlocul familiei pentru a-și face datoria. Comandantul unității i-a transmis felicitări și îndemnul de a sluji în continuare, cu devotament, patria!”, au adăugat reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Alexandra HAJA

Foto: Facebook – Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE