Ce poate face un adevărat chef cu o friteuză profesională? gastronomie
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

Ce poate face un adevărat chef cu o friteuză profesională?

Diferența dintre un bucătar începător și un chef cu o experiență îndelungată în tainele gastronomiei nu este dată numai de echipamentele profesionale utilizate în bucătărie și de numărul de rețete cunoscute. Un alt element cel puțin la fel de important îl reprezintă ideile pe care acesta din urmă, adevăratul „connoiseur” în arta preparării felurilor de mâncare, le are în momentul în care gătește. Cu alte cuvinte, anii de muncă în spatele ușilor restaurantului aduc cu ei un anumit fler care nu poate fi dobândit altfel și care, pus în practică, duce la apariția unor farfurii cu totul unice.

Bineînțeles, folosirea unor produse extrem de performante, atât din punct de vedere tehnologic, cât și al randamentului, garantează obținerea unui rezultat final care îi va satisface chiar și pe cei mai exigenți dintre clienții unității de alimentație publică. În articolul de față, ne-am oprit asupra modelelor avansate de friteuza profesionala, „ajutoare” de bucătari care permit frigerea rapidă și uniformă a cărnii, legumelor și brânzeturilor, în baie de ulei. Fără alte introduceri, iată câteva combinații de texturi și savori care pot lua naștere numai din priceperea unui bucătar desăvârșit, care folosește echipamente de înaltă clasă:

1. Brânză halloumi cu ananas la friteuza profesională. Acest sortiment extrem de apreciat de brânză grecească se prăjește câteva minute în echipamentul HoReCa menționat, alături de câteva bucăți de ananas proaspăt. Când brânza s-a rumenit, iar fructul capătă un aspect caramelizat, acestea se așază pe o farfurie, iar deasupra se toarnă câteva picături de miere;

2. Merluciu pane și cartofi prăjiți la friteuza profesională. Fileurile de pește, sărate și piperate, se trec prin făină și printr-un amestec de ou și condimente (coriandru, busuioc, salvie etc), după care se pun la prăjit în friteuza profesională. Între timp, cartofii pai se introduc și ei în același echipament, iar rezultatul final va fi unul extrem de apetisant, atât din punct de vedere vizual și olfactiv, cât mai ales al gustului;

3. Gogoși cu cidru de mere la friteuza profesională. Nu în ultimul rând, o friteuză profesională poate fi folosită și pentru prepararea unui desert. Este vorba despre gogoși cu cidru de mere, de dimensiuni mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe. Aluatul se formează din făină, praf de copt, sare, zahăr, bicarbonat și condimente, la care se adaugă un amestec de ouă, unt și cidru răcit (după ce a fost în prealabil fiert). Din pasta rezultată, lasată la răcit o oră, se formează gogoși care se prăjesc la friteuză.

În cazul în care localul pe care îl dețineți sau administrați nu beneficiază de un astfel de echipament performant, găsiți numeroase modele la Fresco Expert, furnizor care susține încă din anul 1992 geniul în bucătăriile restaurantelor din România. Acestea provin exclusiv de la branduri recunoscute la nivel internațional, precum Electrolux Professional, Giorik sau Arisco, dispun de cuvă simplă sau dublă, fac parte din liniile 600, 700 și 900 și au o capacitate mare. Mai mult decât atât, ele vin însoțite de garanție inclusă în preț (montaj, 12 luni piese de schimb și manoperă).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE