Home / Cultură / ”Nud șezând în atelier”, ”Adam și Eva” plus alte șase tablouri, cumpărate de Primăria Târgu Mureș

”Nud șezând în atelier”, ”Adam și Eva” plus alte șase tablouri, cumpărate de Primăria Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a semnat, în decursul lunii noiembrie 2021, trei contracte prin care autoritățile locale din ”Orașul trandafirilor” achiziționează opt tablouri, de la doi furnizori, cu suma totală de 144.887 de lei, inclusiv TVA.

Contractele au fost publicate pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea Informații publice – Transparență, și se încadrează în strategia anunțată în luna iunie 2021 de primarul municipiului Târgu Mureș.

”Ceea ce aș dori să menționez, în 2016 s-a finalizat proiectul din fonduri europene de renovare a Cetății care de cinci ani stă gol. Dacă considerați că o investiție de 7-8 milioane de euro este bine să stea goală și să nu avem nimic de arătat putem să mergem pe această variantă, deci asta este varianta simplă, băgăm capul în nisip, nu facem nimic, de ce să fie, de ce să vină turiștii la Târgu Mureș. Da, este o altă variantă în care luăm o inițiativă, realizăm frumos o galerie de artă la anul facem o expoziție de arheologie pentru că sunt destule artefacte la Muzeu. Din 2015 am tot încercat să facem o colaborare cu Primăria Târgu Mureș, să umplem această Cetate cu obiecte de patrimoniu, cu expoziții, ca să atragă turiștii”, a spus Soós Zoltán la ședința Consiliului Local Târgu Mureș din data de 22 iunie 2021.

Detalii despre achiziții:

Contract 191/17 noiembrie 2021

Furnizor: SC Galeria Quadro SRL Cluj Napoca;

Bunuri cumpărate: ”Stradă în Sighetu Marmației” – tablou de ulei pe pânză, ”Peisaj din Baia Mare” – tablou de ulei pe pânză, ambele obiecte de patrimoniu;

Citeste si:  Vizită DNA la Primăria Târgu Mureș

Valoare: 29.848 de lei, inclusiv TVA.

Contract 192/17 noiembrie 2021

Furnizor: SC Galeria Quadro SRL Cluj Napoca

Bunuri cumpărate: ”Contemplând” – tablou acvaforte pe hârtie, ”Adam și Eva” – tablou acuarelă pe hârtie, ”Cuplu în port Săsesc din Ticușu Vechi” – tablou acuarelă pe hârtie, ”Hristos modern” – tablou linogravură pe hârtie, ”Nud șezând în atelier” – tablou în ulei pe placaj, toate obiecte de patrimoniu;

Valoare: 23.162 de lei, inclusiv TVA.

Contract 203/26 noiembrie 2021

Furnizor: SC A 10 By Artmark SRL București;

Bunuri cumpărate: ”Peisaj la Vlaici” – tablou de ulei pe pânză, obiect de patrimoniu;

Valoare: 91.877 de lei, inclusiv TVA.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Acces spre succes”, proiect derulat în câteva localități mureșene

Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare, în calitate de beneficiar, a organizat în perioada …