Home / Cultură / FOTO: Ziua Națională a României sărbătorită la Reghin de Ansamblul ”Mureșul”

FOTO: Ziua Națională a României sărbătorită la Reghin de Ansamblul ”Mureșul”

La invitația Primăriei municipiului Reghin, Ansamblul Artistic Profesionist ”Mureșul” din Târgu Mureș a participat miercuri, 1 decembrie, la un spectacol folcloric extraordinar la Casa de Cultură ”Eugen Nicoară ” din Reghin alături de soliștii vocali din oraș din care îi amintim pe Anca Branea, Sorin Pantea, Costi Dumitru alături de Grupul Maris, Grupul Flori de pe Mureș, Ana Crișan, Vasile Nicușan, Corina Covaciu, Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean, recital de poezie patriotică Liviu Pancu, prezentator Alexandra Cotoi.

Întreg spectacolul s-a bucurat de un real succes fiind acompaniat de orchestra dirijată de Zoli Bambo și întregit cu suite de dansuri populare din Moldova, Valea Târnavelor și jocuri din Chimitelnic – Câmpia Transilvaniei, prezentate în scenă de corpul de balet al ansamblului condus de coregraful Florin Cerghedi.

”Solistele ansamblului, Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop, au pregătit un repertoriu de cântece patriotice dedicat acestui eveniment și împreună cu toți soliștii invitați au bucurat sufletele și inimile publicului spectator care ne-a primit cu deosebită căldură. Mulțumim pe această cale Primăriei, Consiliului Local și Asociației Doruri Mureșene pentru invitația de a fi prezenți în această zi specială în ”Orașul viorilor.” Vom reveni de fiecare dată cu mare drag în mijlocul reghinenilor”, au transmis reprezentanții Ansamblului Artistic Profesionist ”Mureșul” Târgu Mureș.

(Redacția)

Citeste si:  Zi de Zi, și pe Youtube!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

De vorbă cu Andreea Morariu despre muzică și „HAOS”-ul controlat

Andreea Morariu este o cântăreață tânără și talentată din Reghin. Cariera ei  se poate să …