Home / Cultură / INEDIT. Peșteră virtuală, în Muzeul de Științele Naturii din Târgu Mureș

INEDIT. Peșteră virtuală, în Muzeul de Științele Naturii din Târgu Mureș

Consiliul Județean Mureș a atribuit, în data de 2 decembrie 2021, societății Eltek Multimedia SRL Voluntari, un contract în valoare de 170.050 de lei, fără TVA, pentru achiziție de echipamente în cadrul proiectului ”Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Scenografie nouă de expunere

Potrivit caietului de sarcini al licitației, document aprobat de Szász Zoltán Tibor, administrator public al Consiliului Județean Mureș, investiția este finanțată prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 ”Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 ”Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural” și are ca scop, printre altele, și ”revitalizarea identității muzeului, valorificarea patrimoniului” și nu în ultimul rând ”atragerea vizitatorilor prin crearea unui nou loc de întâlnire destinat descoperirii și cunoașterii.”

”Pentru protejarea, punerea în valoare a bunurilor muzeale, respectiv în scopul creșterii numărului de vizitatori, s-a prevăzut achiziționarea de mobilier cu specific muzeal, diorame, echipamente și obiecte muzeale, împreună cu realizarea unei amenajări complexe, integrate, logice și continue, printr-o nouă scenografie de expunere”, se menționează în caietul de sarcini al licitației.

Căsoaia lui Ladăș, la indigo

În același document se mai precizează că în incinta Muzeului de Științele Naturii situat pe strada Horea nr. 24 din Târgu Mureș va fi amenajată și o peșteră virtuală.

”Peștera astfel identificată este Căsoaia lui Ladăș din județul Mureș, aceasta urmând a fi scanată, astfel se va crea conținutul aferent – habitatul păsărilor, animalelor din zonă, natura specifică, păsări, animale, cuiburi cu ouă, pui, sunete specifice, descrierea audio în trei limbi, conținut ce va fi redat prin căști virtuale”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Citeste si:  Ansamblul „Mureșul” ne invită la spectacol de Ziua Culturii Naționale

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

De vorbă cu Andreea Morariu despre muzică și „HAOS”-ul controlat

Andreea Morariu este o cântăreață tânără și talentată din Reghin. Cariera ei  se poate să …