A doua ediție a Festivalului de colinde ,,Din cer senin, în ieslea din Viflaim” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

A doua ediție a Festivalului de colinde ,,Din cer senin, în ieslea din Viflaim”

Ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, ziua de 5 decembrie 2021, a venit cu darul colindelor în Parohia Teleac, Protopopiatul Reghin. Astfel, în această zi, după Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, a fost organizat, în biserica din localitate, Festivalul de colinde ”Din cer senin, în ieslea din Viflaim”, ajuns la ediția a II-a.

Numeroși soliști din zonă au bucurat cu glasul lor, sufletele credincioșilor prezenți. Colindătorii din acest an au fost: Anca Făgăraș, Alexandra Togănel, Roxana Raita, Laura Sand, Adelin Cristian Pascu, Loredana Pop, Andreea Petruț, Grupul vocal Maris (Costi Dumitru, Arghir Adrian Cioata, Ana Maria Cioata, Georgiana Moldovan, Georgiana Pușcaș). La final, toți participanții au primit din partea preotului paroh, diplome și câte o icoană cu hramul bisericii, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, iar pentru copiii prezenți în biserică, Moș Nicolae a venit cu daruri, prin bunăvoința unor oameni de bine.

De asemenea un număr de 20 de elevi din localitate au primit ghiozdane noi. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru reușita acestui eveniment, și nădăjduim la cât mai multe ediții ale acestui Festival, care an de an strânge tot mai mulți participanți. Alese mulțumiri colindătorilor, celor implicați în organizare, și credincioșilor, care au răsplătit cu aplauze efortul tuturor. Fie ca noi toți să ne bucurăm de perioada aceasta frumoasă a colindelor, în care vestim Nașterea Fiului lui Dumnezeu, și în care prin fapte bune, prin milostenie, ne pregătim ieslea sufletului nostru, ca Pruncul Divin să se nască și acolo, să crească și să ne mântuiască. Să împlinim cuvintele colindei, care ne îndeamnă: ”Cerul și pământul/ În cântec răsună,/ Îngeri și oameni/ Cântă împreună“, adică  noi toți, împreună cu îngerii să cântăm, să colindăm, să ne bucurăm, pentru că așteptarea a luat sfârșit, și la Crăciun: ”Hristos se naște, în ieslea din Viflaim/ Domnul coboară, din cer senin.”

Ioan Ovidiu UJICĂ, preot paroh

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE