Home / Învățăământ / Recunoștință apărătorilor naturii

Recunoștință apărătorilor naturii

Distribuie

Concursul “Compostează la tine acasă!”, demarat în luna iulie a acestui an de către ADI Ecolect, a scos la iveală oameni pentru care mediul înconjurător nu reprezeuntă un moft, ci o permanentă lecție despre conștientizare, implicare și responsabilitate.

„Mulțumim tuturor acelora care au înțeles beneficiile care rezultă din transformarea în compost a biodeșeurilor generate din activitățile casnice și, astfel, au ales să se implice la inițiativa ADI Ecolect Mureș de a face posibilă reîntoarcerea compostului acasă. Totodată, dorim să transmitem faptul că participanții vor fi recompensați cu câte o unitate de compost oferită de către magazinul de bricolaj, articole de construcții și grădină Leroy Merlin, sucursala Tîrgu Mureș”, au precizat reprezentanții ADI Ecolect Mureș după anunțarea câștigătorilor.

Printre aceștia se numără și elevii clasei I-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin pregătiți de Smaranda Pușcaș, care joi, 2 decembrie, au fost felicitați de către reprezentanții ADI Ecolect, Primăriei Reghin și conducerii Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu”.

„Spiritul de echipă, implicarea și cunoașterea beneficiului realizării unui compost au fost definitorii în alegerea lor ca și câștigători. ADI Ecolect Mureș felicită îniţiativa doamnei învățătoare Smaranda Pușcaș dar și implicarea copiilor și a părinţilor în această activitate!Mult succes pe mai departe!”, au precizat reprezentanții ADI Ecolect Mureș.

Felicitări au venit și din partea primarului municipiului Reghin, Márk Endre. „Îi felicităm și sperăm că vor continua această direcție. Scopul compostării este de a reduce cantitatea de deșeuri biodegradabile care ajung la depozitele de deșeuri”, a precizat Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

Școala, a doua casă

Meritul principal revine celor mai mici apărători ai mediului în frunte cu profesoara lor, Smaranda Pușcaș, o mai veche și frumoasă prezență în cadtul activităților menite să dezvolte educația copiilor în spiritul dragostei pentru mediul înconjurător.

„În luna iulie a acestui an ne-am înscris la concursul ”Compostează la tine acasă!”. Noi considerăm școala noastră ca fiind a doua casă, fapt pentru care compostăm de mai bine de patru ani. Am fost desemnați câștigători și asta ne face să continuăm mai cu spor acțiunile începute în grădina din curtea școlii”, a precizat prof. înv. primar Smaranda Pușcaș, de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” din Reghin.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.