Home / Business / Comisia Europeană informată despre situația de la Azomureș

Comisia Europeană informată despre situația de la Azomureș

Distribuie

Europarlamentarul USR PLUS Alin Mituța a trimis miercuri, 8 decembrie, o scrisoare Comisiei Europene, prin care solicită luarea unor măsuri ”în ceea ce privește criza în sectorul de îngrășăminte pentru agricultură.”

Scrisoarea a fost expediată în contextul în care conducerea combinatului Azomureș a anunțat luni, 6 decembrie, oprirea temporară a producției de îngrășăminte pentru agricultură din cauza preţului ridicat la gaze naturale şi energie electrică.

”Apelul pe care îl fac are loc inclusiv în contextul anunțului opririi producției de către Azomureș, din cauza creșterii prețului gazelor naturale și energiei electrice. Închiderea producției de îngrășăminte de către Azomureș este o veste îngrijorătoare, pentru că acesta asigură aproximativ 50% din consumul intern din agricultura românească. O astfel de închidere temporară va duce la continuarea creșterii prețurilor pentru fermieri, ceea ce ar putea crea inclusiv o potențială problemă de securitate alimentară în cursul anului următor. În plus, Guvernul nu pare să aibă niciun plan concret pentru rezolvarea acestei situații care ar putea afecta serios fermierii români”, a scris, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul care are deschis la Târgu Mureș un birou parlamentar.

Totodată, Alin Mituța a mai precizat că în lipsa acestui plan la nivel național, ”am cerut sprijin de la nivel european, inclusiv posibila activare a rezervei de criză din cadrul Fondului European de Garantare Agricolă, prezentarea unui pachet dedicat pentru agricultură, pe baza ”Energy Toolbox” adoptat deja de Comisie în luna octombrie, dar și prezentarea de măsuri pe termen lung pentru a contracara dependența de îngrășămintele importate sau a investi mai mult în îngrășămintele de noua generație, mai prietenoase din punct de vedere al mediului.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.