Specializarea Arhitectură, primele roade la UMFST Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 996 Vizualizări

Specializarea Arhitectură, primele roade la UMFST

Facultatea de Inginerie, sala A 412 a găzduit miercuri, 7 decembrie, un workshop “Dezvoltarea specializării de arhitectură în cadrul UMFST- Provocări și perspective”, eveniment menit să marcheze Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

„Workshopul a stabilit utilitatea acestei specializări care se dezvoltă în limba engleză și care va avea un grad înalt de internaționalizare, a pus în evidență infrastructura de excepție pe care o asigurăm studenților la arhitectură, UMFST fiind pregătită deplin ca să susțină această specializare prin spațiile pe care le-a alocat și condițiile de instruire deosebite care sunt mulate după Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, programult fiind în aparteneriat cu aceasta. De la început, standardul academic este unul foarte înalt, practic cel mai înalt standard educațional posibil în România, deoarece cadrele didactice sunt invitate de la acestă Universitate de prestigiu, urmând ca, în timp evident, să dezvoltăm și noi o resursă umană în plan local. Perspectivele de dezvoltare sunt cât se poate de convingătoare, există interes din partea studenților care se simt mulțumiți de această specializare, de modul cum au început studiile, a precizat decanul Facultății de Inginerie, prof. univ. dr. abil. ing. Liviu Moldovan.

Primele roade se regăsesc într-o expoziție organizată de stundenți în cadrul Facultății de Inginerie, la etajul I, lângă sala Aula Magna. Expoziția cu lucrările realizate în primul semestru de studiu va putea fi vizitată în cursul acestei săptămâni, și nu numai.

“Sunt lucrări valoroase care demonstrează că am avut o selecție de bună calitate, sunt studenți cu aptitudini care își dezvoltă competențele în arhitectură”, a mai precizat Liviu Moldovan.

Parteneriat important

Rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș și al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București au semnat miercuri, 9 iunie 2021, la București, un parteneriat de colaborare privind organizarea și desfășurarea programului de studii Arhitectură în limba engleză la UMFST.

Cele două universități vor gestiona împreună noul program de studii, cu durata de 6 ani, licență și master în sistem comasat.

Planul strategic pentru dezvoltarea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș în perioada 2020-2024 se intitulează ”Inovație, Integrare și Internaționalizare”, astfel încât ideea de a înființa programul de studii Arhitectură în limba engleză a venit din dorința de a oferi tinerilor care aleg centrul nostru universitar și alte oportunități de dezvoltare profesională.

Potrivit rectorului UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, asocierea Universității cu cea mai prestigioasă școală de arhitectură din România – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, implicarea acesteia în organizarea acestui program de studii prin expertiza pe care o are, prin specialiștii de prestigiu, prin materialele didactice și prin implementarea planurile de învățământ care vor fi similare, dau un plus de valoare acestui proiect menit să pună centrul universitar din Târgu Mureș pe harta arhitecturii românești. Mai mult, derularea programului în limba engleză va contribui la strategia de internaționalizare a Universității.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE