Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă promovează conceptul de comunitate sustenabilă Mediu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă promovează conceptul de comunitate sustenabilă

Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, împreună cu Asociația Angustia, au promovat conceptul de comunitate sustenabilă, joi, 9 decembrie, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Primăriei Ghelința, din județul Covasna.

Întâlnirea a avut drept obiectiv: creșterea nivelului de conștientizare asupra importanței utilizării  resurselor regenerabile, prezentarea unei soluții sustenabile și relevante de încălzire, precum și modul de implicare al comunității locale în această tranziție.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, ,,din 2016, în Comuna Ghelința din județul Covasna a început o schimbare de abordare asupra folosirea  resurselor  și  protejarea  mediului  înconjurător,  prin  programul  Horizont 2020”.

,,Autoritatea locală din Ghelința, cu ajutorul Clusterului Inovativ al Biomasei Green Energy, a dezvoltat  o  strategie la nivel local  prin care furnizează energie din resursă regenerabilă în clădiri  publice  cum  este  Primăria.  Iar  prin această  realizare,  Ghelința  a  fost  premiat  de Ambasada Franței în România din cadrul programului ,,Oraș Durabil”. Conform  proiectului  “1 Sat  1 Megawatt“  dezvoltat  de  Clusterul  Green  Energy,  folosirea deșeurilor lemnoase și a salciei energetice în sisteme de încălzire bazate pe biomasă este o soluție fiabilă pentru asigurarea confortului termic în clădirile publice dintr-o localitate”, au precizat reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Alexandra HAJA

Foto: www.centrucolectaredeseuri.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE