Home / Invatamant / Tehnici de avangardă pentru stomatologia pediatrică

Tehnici de avangardă pentru stomatologia pediatrică

Distribuie

În cadrul activităților desfășurate în săptâmâna „Zilelor UMFST”, miercuri, 8 decembrie, rezidenți și practicieni ai specializării de Stomatologie Pediatrică, au putut participa la un workshop ce s-a efectuat pe durata a aproximativ cinci ore, timp în care participanții au fost introduși într-o parte teoretică importantă pe care au avut ocazia să o aplice în orele destinate activității practice în care s-a dorit perfecționarea anumitor tehnici și abilități practice, sub îndrumarea lectorilor atelierului reprezentați de dr. Alex Pavel, dr. Sava Valentin și dr.Vlad Nichita.

„Astăzi la Facultatea de Medicină dentară în cadrul „Zilelor Universității” se desfășoară un eveniment special: „Smart Pediatric Dental Practice”, un eveniment care este dedicat celor care profesează stomatologia pediatrică adică medicilor rezidenți și specialiști în pedodonție. Organizăm acest eveniment, noi, disciplina de Pedodonție a Facultății de Medicină Dentară împreună cu grupul de Clinici „Dent Estet”, care de altfel, a venit la Târgu Mureș în acest an și a clădit acest spațiu în care ne găsim acum, a inaugurat la începutul anului universitar acest spațiu didactic generos dedicat activităților practice al studenților de la programele de studiu Medicină Dentară și Tehnică Dentară. Acest spațiu este excelent ca locație pentru desfășurarea unor evenimente cum este cel de astăzi: workshopuri aplicative, cursuri post-universitare. De altfel și reprezentanții „Dent Estet” care sunt astăzi aici, sunt lectorii acestui workshop, alături de un reprezentant al companiei „GS” România, domnul Alex Pavel. Lectorii sunt reprezentați de către domnul doctor Sava Valentin și domnul doctor Vlad Nichita care profesează pedodonție clinică și au vastă experiență în acest domeniu. Evenimentul este structurat în două părți, o parte scurtă teoretică și o parte practică, aplicativă”, a transmis coordonatorul evenimentului, prof. dr. Cristina Bica.

Prof. Dr. Cristina Bica.

Misiunea acestor ateliere este aceea de a aduce în fața participanților dornici să evolueze în meserie, oameni care reprezintă exemple de urmat și care să împărtășească din vasta experiență și din tehnicile cele mai nou descoperite. Spre deosebire de cursurile obișnuite, whorkshopul de Stomatologie Pediatrică aduce în plus practicienilor o viziune nouă asupra tehnicilor folosite, asupra materialelor ce aduc noutate. „Participanții realizează alte tehnici de tratament, tehnici moderne, materialele care vor fi utilizate sunt materiale de avangardă și ceea ce se folosește puțin mai rar în practica pedodontică clinică din păcate din cauza unor prețuri puțin mai costisitoare. O să fie aplicate aceste tehnici, proceduri direct pe materialele de lucru”, a mai adăugat prof. dr. Cristina Bica.
Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.