Ziua Internațională Anticorupție Stiri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Ziua Internațională Anticorupție

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, sărbătorită anual, în data de 9 decembrie, reprezentanții Direcţiei Generale Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă motto-ului lor instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Conform informațiilor oferite de către reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Mureș (SJA), ,,de la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie”.

,,În acest sens, ca urmare a activităților preventive desfășurate la nivelul județului Mureș, în cursul anului 2021, un număr de 6 polițiști din cadrul Inpectoratului Județean de Poliție (IPJ) Mureș au sesizat, prin denunț, SJA Mureș cu privire la intenția unor cetățeni de a le oferi mită în legătură cu atribuțiunile de serviciu. Unul din aceste cazuri s-a finalizat prin sesizarea instanței de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, care a dispus trimiterea în judecată a două persoane – tată și fiu, inculpate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. În baza denunțului formulat la SJA Mureș de către un polițist din cadrul IPJ Mureș – Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, s-a reținut faptul că o persoană aflată în stare de arest preventiv într-o altă cauză penală i-a promis, în repetate rânduri, cu titlu de mită, suma de 1.000 de Euro. În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să introducă în arest un telefon mobil și un încărcător. Astfel, a fost prins în flagrant tatăl persoanei arestate, în timp ce oferea agentului de poliție suma de 5.000 de lei în scopul menționat, respectiv pentru a introduce în arest și a preda fiului său un telefon mobil și un încărcător”, au precizat reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Mureș.

Persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul Ministerului Afacerilor Interne, se află la dispoziție linia Call center anticorupţie: 0800-806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

Alexandra HAJA

Foto: www.primaria-avrig.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE