Tănasă (AUR) cere dovada penalizării autorului studiului pentru tronsonul A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 962 Vizualizări

Tănasă (AUR) cere dovada penalizării autorului studiului pentru tronsonul A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț

Deputatul AUR Mureş Dan Tanasă i-a solicitat, joi, ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să precizeze dacă a început aplicarea penalităţilor faţă de autorul studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ din Autostrada Unirii, A8, care l-a predat incomplet la al treilea termen.

„În răspunsul Cabinetului de Ministru nr. 9036 din 30.09.2021 la întrebarea înregistrată la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul nr. 8534/DRP/2021, având ca obiect ‘Respingerea Studiului de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ, parte din Autostrada Unirii A8’, s-a precizat faptul că un nou termen de predare al Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ a fost stabilit pentru data de 07.08.2021. Conform comunicării CNAIR, prestatorul Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial S.A a predat un Studiu de Fezabilitate incomplet şi la al treilea termen. De asemenea, în răspunsul furnizat, aţi precizat că veţi aplica o penalizare de 0,01% pe zi din preţul contractului, până la îndeplinirea corespunzătoare a obligaţiilor. Având în vedere că opinia publică este indignată de această veste şi că acest obiectiv de interes naţional trebuie să fie demarat în cel mai scurt timp, vă rog să precizaţi dacă aţi demarat procedurile de aplicare a penalităţilor către prestator”, a scris deputatul Tanasă, într-o interpelare adresată ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Dan Tanasă i-a solicitat ministrului să precizeze dacă se are în vedere schimbarea prestatorului şi care sunt soluţiile propuse pentru ca acest studiu de fezabilitate să fie finalizat în cel mai scurt timp.

„Menţionez că acceptarea unui al patrulea termen pentru predare a studiului de Fezabilitate acestui prestator este inacceptabil”, a mai susţinut deputatul AUR.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE