EXCLUSIV! Licitația pentru deszăpezirea Târgu Mureșului, anulată! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4200 Vizualizări

EXCLUSIV! Licitația pentru deszăpezirea Târgu Mureșului, anulată!

Licitația organizată de către Primăria municipiului Târgu Mureș pentru atribuirea activității de curățare și transport a zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, pe raza municipiului Târgu Mureș, a fost anulată, informează www.licitatiapublica.ro.

Licitația a fost demarată la data de 12 noiembrie 2021 și avea termen limită de depunere a ofertelor data de 13 decembrie 2021, însă a fost anulată în data de 6 decembrie 2021, explicația fiind următorea: ”abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului.”

Conform sursei citate, licitația era estimată la valoarea de 3.023.712 de lei, fără TVA, iar în caietul de sarcini perioada contractului era de 4 luni, între 15 noiembrie 2021 și 15 martie 2022.

UPDATE, luni, 13 decembrie:

Drept la replică:

Ca urmare a articolului publicat în data de 12 decembrie 2021 de Cotidianul Zi de Zi pe pagina web www.zi-de-zi.ro cu titlul: ”EXCLUSIV! Licitația pentru deszăpezirea Târgu Mureșului, anulată!”, semnat de către jurnalistul Alex Toth, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, facem următoarele precizări:

Serviciul Public Ecologie, Peisagistică și Salubrizare Urbană care are în gestiune directă serviciul public de salubrizare pe componenta – activității de curățare și transport al zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț pe raza Municipiului Târgu Mureș –  a încheiat contract de prestări servicii pentru închiriere de utilaje, inclusiv deservenți și material antiderapant pe cele două loturi I si II din data de 02.12.2021.

În temeiul prevederilor HCL nr.305/30.09.2021 art.2 alin (2): În situația în care se îndeplinesc formalitățile de preluarea efectivă, prin gestiune direct, a serviciului de către Serviciului Public Ecologie, Peisagistică şi Salubrizare Urbană – instituţie publică de interes local cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş, serviciu înfiinţat prin H.C.L.M. nr. 118/22.04.2021, modificată prin H.C.L.M. nr. 145/12.05.2021, contractul încetează de drept și fără nici o despăgubire în sarcina Autorității Contractante, înainte de împlinirea termenului contractual.

Astfel, licitația demarată de către serviciul Administrația Domeniului Public, anterioară încheierii  contractului de prestări servicii pentru închiriere de utilaje, inclusiv deservenți și material antiderapant, pe cele două loturi I si II din data de 02.12.2021 prin Serviciul Public Ecologie, Peisagistică și Salubrizare Urbană, la inițiativa ADP a fost anulată în data de 6 decembrie 2021, în temeiul precvederilor Legii nr.98/2016 privind achizițiile publice: art. 211 – Procedura de atribuire se finalizează prin: [… ], b) anularea procedurii de atribuire,  și a art. 212 – (1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: […], c) dacă apar încălcări ale prevederilor legale ce afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibil încheierea contractului.

Precizăm faptul că Municipiul Târgu Mureș este pregătit pentru acțiunile de deszăpezire din sezonul de iarnă 2021-2022, având stocuri suficiente de material antiderapant, utilaje și resure umane necesare activității de curățare și transport a zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț.

Având în vedere faptul că nu s-a solicitat un punct de vedere al Primăriei pentru obiectivitatea informării publicului, înaintea publicării articolului, solicităm autorului Alex Toth publicarea integrală a Dreptului la replică.

Serviciul de Relații Interne și Internaționale

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE