Home / Sport / Joc spectaculos, victorie prețioasă

Joc spectaculos, victorie prețioasă

Distribuie

În partida din cadrul etapei a X-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin formația BC Sirius Mureșul Târgu Mureș s-a impus pe teren propriu cu  89-54 (24-20, 18-9, 28-12, 19-13) în fața celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc. După proporțiile scorului pare o victorie facilă, dar lucrurile nu au stat așa. Întâlnirea a fost echilibrată în prima jumătate, cu un prim sfert cu numeroase răsturnări de scor. Covăsnencele au înscris primul coș, unul de 3 puncte, după care mureșencele au întors rezultatul, de la 2-5 la 10-5. A urmat o serie de 8 puncte ale oaspetelor, apoi o alta a gazdelor, de 11 de această dată. La 21-13 se părea că Sirius se detașează, dar înaintea primei pauze scorul s-a strâns din nou la doar un coș diferență Aceasta a fost dublată în ultimele secunde de reușita lui Ruth Sherrill, care avea să fie și performera partidei. La reluare echipa covăsneană a reușit să preia din nou conducerea și scorul s-a menținut strâns până la jumătatea actului secund. Finalul a aparținut mureșencelor și până la pauza mare diferența a ajuns la peste 10 puncte (42-29).

Dezlănțuite după pauză

Mult mai decise să încheie conturile, gazdele au pornit lansat după pauza mare și au reușit o serie de 10 puncte în mai puțin de 4 minute. De aici nu s-a mai pus problema învingătoarei. Cu o diferență de 29 de puncte la ultima pauză, Sirius nu a slăbit ritmul, s-a impus și în ultimul sfert, a încheiat cu un parțial 10-1 în ultimele 5 minute ale jocului, câștigând un joc împotriva unei adversare aflate în aceeași zonă a clasamentului. Mureșencele ocupă locul 6 în clasamentul de 13, cu 4 victorii și 3 eșecuri, dar cu un joc restanță. Este vorba de partida din etapa a III-a, una foarte dificilă, cu FCC Baschet UAV Arad, echipă aflată în trioul fruntaș, toate cu o singură înfrângere. Aceasta se va disputa miercuri, 15 decembrie, pe terenul arădencelor. Următorul meci al celor de la Sirius va avea loc tot în deplasare, sâmbătă, 18 decembrie, la Universitatea Cluj, urmănd să joace pe teren propriu joi, 23 decembrie, cu Agronomia București. Campionatul se va relua în 8 ianuarie, cu ultima etapă a turului, în care mureșencele vor evolua pe terenul formației Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, aflată în trio-ul amintit al fruntașelor, a treia fiind CSM Satu Mare.

În partida cu echipa din Târgu Secuiesc pentru Sirius au înscris: Ruth Sherrill 22 puncte (1×3), Tanita Allen 11 (1×3), Sara Solyom 10 (2×3), Viana Mircea 9, Ruxandra Chiș (2×3) și Denisa Griffin câte 8, Andreea Feiseș 7 (1×3), Cristina Badi 6 (2×3), Raluca Lipovan 4, Czimbalmos Timea și Sorana Anca 2. A mai jucat Oana Moga. (M.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.