Home / Sanatate / Veste bună pentru proiectul viitorului Centru de Mari Arși

Veste bună pentru proiectul viitorului Centru de Mari Arși

Distribuie

Primăria municipiului Târgu Mureș a emis, în data de 24 noiembrie 2021, Autorizația pentru executarea lucrărilor de construire pentru ”Reorganizarea fluxurilor medicale ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, în vederea conectării cu noul Centru de Arși”, proiect încadrat în categoria de importanță B, clasa de importanță I.

Potrivit documentului remis către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș autorizația vizează o investiție în valoare de 13.264.223 de lei care va fi realizată pe imobilul situat în Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 50.

Autorizația este valabilă pentru o perioadă de 36 de luni calculată de la data începerii efective a lucrărilor.

Documentația pentru realizarea viitorului Centru de Mari Arși din Târgu Mureș este alcătuită din două dosare, unul pentru emiterea autorizației de construire a unui Centru de Arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare și conectare a departamentelor UPU, ATI, Chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și celălalt, soluționat, pentru emiterea autorizației de construire a unei punți de legătură, de conectare a Centrului de Arși cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Investiția a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern, se cifrează la suma de 296,3 milioane de lei și prevede construirea unui Centru de Mari Arși cu 15 paturi pentru tratarea pacienților arși, un bloc operator cu 25 de săli de operație, o secție clinică ATI cu 44 de paturi, spații conexe și o pasarelă de legătură cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.