Ce spun copiii despre violența în familii Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

Ce spun copiii despre violența în familii

Biroul Siguranța Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș s-a alăturat Campaniei “16 zile de activism împotriva violenței” , ediția 2021, derulată de instituțiile responsabile, respectiv Echipa intersectorială de prevenire și combatere a violenței în familie Mureș și mai mulți parteneri.

Copiii sunt victime indirecte şi adeseori directe a violenţei și le afectează comportamentul și performanțele lor școlare. În perioada 25 noiembrie-10 decembrie 2021, prin activități în școli, polițiștii au pus în discuție acest subiect cu elevii mai mici sau mai mari, potrivit informațiilor furnizate de comisar șef Gabriela Pîncă, împuternicit șef Birou Siguranța Școlară.

“Mai multe dezbateri au avut loc, la invitația Școlilor Gimnaziale “Liviu Rebreanu” și  “Dacia” ,  în care neacceptarea violenței a fost punctual central, alături de ce putem face fiecare dintre noi, pentru o lume mai armonioasă. Am vrut să aflăm – pentru a le face cunoscute, și dorințele copiilor. Elevii de vârste mai mici au fost întrebați despre ce își doresc ei să se schimbe în comportamentul adulților din jur, pentru ca ei, cei mici, să fie fericiți”, a declarat comisar șef Gabriela Pîncă, într-un comunicat de presă.  

Răspunsurile au fost diverse, însă de departe cele mai menționate dorințe sunt ca părinții să le acorde mai multă atenție, să petreacă mai mult timp cu ei, să meargă în aer liber, să încerce să afle și ei ceva despre pasiunile lor, să nu se mai certe din orice, să îi ajute când nu știu ceva, precum și nevoia de a fi respectați. Strâns legate de cele menționate (atenție, companie, afecțiune) vin și multe dorințe de a avea animale de companie.

Sintetizând comportamentul părinților care îi face pe ei fericiți, se pot extrage câteva afirmații “mă face fericit că părinții mei mă înțeleg cu orice problemă pe care o am”, “mă înțeleg mereu când sunt tristă”, “chiar dacă mă corectează, ei îmi vor binele”, “părinții mei îmi dăruiesc atenție și se joacă cu mine, asta mă face fericit”, “mă face fericită că mă ascultă de fiecare dată”, “mă face fericit că tatăl meu se joacă fotbal cu mine”.

Un copil lipsit de atenție, de ocrotirea familiei, foarte probabil va dezvolta reacții sau comportamente nepotrivite, ce se pot agrava în timp, atât în spațiul de joacă, precum și în cel școlar.

Dintre mesajele pe care copiii le-ar transmite lumii, comisar șef Gabriela Pîncă a evindențiat unul scris de un elev în clasa a II a din Târgu Mureș: “Aș spune oamenilor să aibă grijă unii de ceilalți și să fie mai buni, ca să formeze o lume mai echilibrată!”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE