Întâlnire importantă între Regiunea Centru și Germania Comunitare
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 341 Vizualizări

Întâlnire importantă între Regiunea Centru și Germania

Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru au marcat noi evenimente importante în Germania, la Ambasada României din Berlin și la Potsdam, în cadrul unor întâlniri de lucru cu partenerii tradiționali ai Regiunii Centru din acest land german.

Un eveniment important dedicat Zilei Naționale a României, organizat de Ambasada României la Berlin, a avut loc în seara zilei de luni, 6 decembrie și a inclus un concert de cameră, la care au fost prezenți partenerii instituționali și reprezentanții corpului diplomatic din Germania.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții ADR Centru ,,în cadrul acestui eveniment, ADR Centru a contribuit cu o amplă prezentare, în format vizual, a realităților și a procesului de dezvoltare din cele șase județe ale regiunii și a oportunităților de cooperare socio-economică”.

,,Delegația ADR Centru a mai avut întâlniri de lucru cu partenerii germani la Potsdam, pe tema dezvoltării cooperării, pentru promovarea Regiunii formate din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu ca destinație de afaceri și de investiții pentru partenerii germani. Prin două întâlniri tehnice, punctuale, delegația română a discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniile implementării Strategiilor de Specializare Inteligentă, inclusiv prin sprijinirea cooperării între Universități din Regiunea Centru și Germania, despre modul de susținere a procesului de dezvoltare urbană durabilă și generarea de proiecte care să răspundă măsurilor prevăzute de autoritățile publice locale, precum și dezvoltarea de noi instrumente și activități de promovare la nivel regional”, au precizat reprezentanții ADR Centru.

,,Pe lângă obiectivul de promovare internațională, în cadrul sesiunilor de discuții din Germania, delegația noastră a urmărit să obțină cât mai multe informații, pe care dorim să le valorificăm în implementarea corespunzătoare a proiectelor finanțate prin POR 2014-2020. Astfel, vom răspunde obiectivului general al activității noastre, de creștere a absorbției fondurilor nerambursabile REGIO, pentru dezvoltare regională. Ne dorim să preluăm cele mai bune exemple practice de la partea germană, care a trecut deja prin experiența implementării unor proiecte de acest gen. La nivelul Regiunii Centru suntem acum în faza de a definitiva implementarea proiectelor finanțate în perioada 2014-2020 și, concomitent, pregătim un portofoliu solid de proiecte la nivel regional, care pot obține finanțare prin Programul Operațional Regional 2021-2027, pe care îl vom gestiona în calitate de Autoritate de Management. Din acest punct de vedere, discuțiile cu partenerii germani au subliniat faptul că ei pot oferi know-how atât nouă, cât și autorităților administrației publice locale din Regiunea Centru”, a transmis Simion Crețu, director general al ADR Centru.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE