Protejează-ți pielea de poluare! Urmează acești 4 pași de îngrijire pentru un ten sănătos și plin de vitalitate Sanatate
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

Protejează-ți pielea de poluare! Urmează acești 4 pași de îngrijire pentru un ten sănătos și plin de vitalitate

Nu doar razele soarelui pot deteriora tenul, ci și expunerea zilnică la diferite forme de poluare. Toxinele din aer provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și pot intra în contact cu razele soarelui, creând radicali liberi care epuizează oxigenul în celulele pielii și împiedică producția de colagen. Acest lucru poate duce la riduri, pete, eczeme și acnee. Din fericire, efectele neplăcute pot fi prevenite prin adoptarea unei rutine zilnice de curățare și îngrijire!

Ca urmare a poluării aerului din zonele urbane dens populate și chiar din propriile case, aspectul pielii poate avea de suferit. Deci, ce poți face pentru a te proteja de toți acești radicali liberi care îți afectează pielea? 

Iată câteva moduri prin care să oferi tenului îngrijirea de care are nevoie pentru a evita efectele neplăcute ale poluării:

  • Spală și exfoliază

Curăță bine tenul în fiecare zi, pentru a preveni acumularea de toxine și porii înfundați. Îndepărtează, astfel, orice urmă de murdărie, exces de ulei și praf. Dacă pielea nu este curățată corespunzător, murdăria și praful se acumulează la suprafața pielii și ar putea contribui la deshidratare și îmbătrânire prematură. În plus, exfolierea o dată pe săptămână te ajută să-ți menții pielea catifelată și netedă prin ștergerea și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. 

  • Folosește antioxidanți

Cel mai eficient mod de a lupta împotriva radicalilor liberi este să îi echilibrezi cu produse care conțin antioxidanți – aceștia previn efectele poluării și contribuie la o piele sănătoasă. Poți folosi un ser de zi, pe care să-l aplici dimineața, după curățare, și unul care să acționeze pe timp de noapte, pentru a stimula procesul de reparare. Este important să folosești cosmetice blânde, hidratante, care să nu usuce pielea. Alege produsele cosmetice și de îngrijire a pielii de pe Skinseen.ro – acestea conțin ingrediente premium, care protejează împotriva poluanților și a radicalilor liberi, fiind special concepute pentru a păstra pielea netedă și sănătoasă! 

  • Consumă cât mai multe lichide 

Poluanții au tendința de a deshidrata și de a irita pielea. Potrivit unui studiu, persoanele care beau cantități mari de apă sunt mai puțin susceptibile de a suferi de cicatrici, riduri și linii fine și nu vor prezenta atât de multe semne de îmbătrânire precum cei care consumă puține lichide. Astfel, pentru a elimina toxinele din organism, în special după evenimentele la care consumi mese copioase și alcool, cum este petrecerea de Anul Nou, este important să acorzi o deosebită atenție consumului de apă, ca parte a unei rutine de îngrijire ca la carte. 

  • Nu uita de SPF!

Prea multă expunere la razele UV poate provoca leziuni ale pielii sau oculare, suprimarea sistemului imunitar și chiar cancer de piele. Persoanele tinere pot, de asemenea, să dezvolte aceste afecțiuni. Așadar, protejează-ți fața cu protecție solară de fiecare dată când ieși afară, indiferent de sezon!

Adevărul este că nu poți proteja complet pielea de efectele vizibile ale poluării, dar le poți controla cu o rutină de îngrijire potrivită tenului tău. Curățare și hidratare zilnică, multă apă, fructe și legume proaspete – toate acestea te vor ajuta să-ți păstrezi pielea proaspătă și sănătoasă atât din interior, cât și din exterior. Cu aceste câteva măsuri de precauție de partea ta, poți câștiga bătălia și te poți bucura în continuare de plimbările în oraș cu o piele sănătoasă și strălucitoare!

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE