România termină în forță Campionatele Mondiale de Teqball Slider
  • Anamaria Marcu
  • 0 comentarii
  • 976 Vizualizări

România termină în forță Campionatele Mondiale de Teqball

Gyorgydeak Apor, Ilyes Szabolcs, Barabasi Kinga, Dako Katalin și Miklos Tunde au participat weekendul trecut, în perioada 8-12 decembrie 2021, la Campionatele Mondiale de Teqball care s-au desfășurat în localitatea Gliwice, Polonia. România a participat cu 5 sportivi și toți au reușit să obțină câte o medalie, sau chiar două. Rezultatele arată în felul următor: 3 medalii pentru România – una de argint și două de bronz, și un loc 4 în clasamentul mondial al celor mai buni jucători, la categoria simplu masculin.

Conform Federației Române de Teqball, https://www.teqball-romania.ro/stiri-si-evenimente/articole/3-medalii-pentru-romania-la-mondialele-de-teqball, la proba de dublu masculin, Gyorgydeak Apor și Ilyes Szabolcs au fost învinși în finală de sârbii Bogdan Marojevic / Nikola Mitro, în 3 seturi: 7-12, 12-9, 3-12.

La dublu feminin, în finala mică, Barabasi Kinga și Dako Katalin au învins perechea maghiară Iszak Anna / Vasas Lea, 12-10, 11-12, 12-7. Iar, la dublu-mixt, perechea Gyorgydeak Apor – Miklos Tunde a învins, tot în finala pentru bronz, pe americanii Luka Pilic/Margaret Osmundson, 12-10, 11-12, 12-7.

Pe lângă aceste medalii, la proba de simplu masculin, Gyorgydeak Apor a ocupat locul IV, pierzând finala mică, în fața polonezului Adrian Duszak, 12-9, 10-12, 10-12.

Podiumurile din această a IV-a ediție a Campionatelor Mondiale la masculin sunt: la simplu, locul 1 Blaszovics Adam – Ungaria; locul 2 Julien Grondin – Franța și locul 3 Adrian Duszak – Polonia cu Gyorgydeak Apor în spatele lor, pe locul 4; la dublu masculin, locul 1 a fost obținut de perechea sârbă Nikola Mitro și Bogdan Marojevic, locul 2 l-au obținut reprezentanții româniei Gyorgydeak Apor și Ilyes Szabolcs, iar locul 3 a fost obținut de perechea ungară formată din Banyik Csaba și Blaszovics Adam. Felicitări băieților, suntem mândri de ei!

Iată și situația la feminin: la simplu, locul 1 Izsak Anna – Ungaria, locul 2 Paulina Lezak – Polonia și locul 3 Carolyn Greco – SUA; la dublu, locul 1 Brazilia (Rafaella Fontes și Natalia Guitler), locul 2 SUA (Carolyn Greco și Margaret Osmundson) și locul 3 România (Barabasi Kinga și Dako Katalin). Le felicităm pe fete și suntem mândre de rezultatele lor.

În ceea ce privește podiumul de la categoria dublu mixt: locul 1 a fost obținut de  Ungaria (Banyik Csaba și Janicsek Zsannet), țara care a inventat teqballul, locul 2 de Brazilia (Leonardo Lindoso și Vania Moraes) și locul 3 a fost ocupat de România (Gyorgydeak Apor și Miklos Tunde). Încă o medalie, încă un rezultat uimitor pentru țara noastră, încă un motiv de mândrie!

A fost organizat și un clasament pe medalii, în care România a ocupat locul IV cu o medalie de argint și două medalii de bronz, după Ungaria, Brazilia și Serbia, dar înaintea Poloniei, SUA și Franța.

Cinci sportivi, 5 reușite excepționale, performanțe în echipă, performanțe individuale. Victorii acumulate în borderoul personal și victorii pentru țara noastră. Sportivii români sunt talentați și teqballul le surâde. Să sperăm că acest sport va avea o dezvoltare rapidă la noi în țară și că va înflori frumos, pentru că podiumurile de la un Campionat Mondial nu sunt puțin lucru. Sportivii români pot, au demonstrat deja lucrul acesta!

Anamaria Luisa MARCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE