Home / Politic / Strategie privind problema demografică propusă de Dan Tănasă (AUR)

Strategie privind problema demografică propusă de Dan Tănasă (AUR)

Distribuie

Deputatul AUR de Mureş Dan Tanasă susţine că fenomenul naşterilor în rândul mamelor minore este o problemă serioasă nu doar în judeţul Mureş, ci în toată ţara şi pe acest considerent îşi doreşte elaborarea unei strategii privind problema demografică, cu accent pe familii „sănătoase, educate, cu spirit creştin şi cu o şansă reală la un viitor în propria ţară”.
”În calitate de Preşedinte al Comisiei pentru Egalitate de şanse între Femei şi Bărbaţi din cadrul Camerei Deputaţilor atrag atenţia asupra fenomenului naşterilor în rândul mamelor minore, acesta constituie o problemă serioasă nu doar la nivelul judeţului Mureş, ci în toată ţara! (…) Lipsa cabinetelor medicale, educaţia precară, situaţia economică şi socială dezavantajoasă din mediul rural constituie factori care duc la apariţia unui număr sporit de mame minore. Statul Român trebuie să se îngrijească de implementarea unor acţiuni concrete pentru adolescenţii dezavantajaţi social şi pentru cei care au abandonat şcoala astfel ca aceştia să nu ajungă în situaţia unor sarcini nedorite. Îmi doresc să elaborăm o strategie privind problema demografică, punând accent pe familii sănătoase, educate, cu spirit creştin şi cu o şansă reală la un viitor în propria ţară”, a arătat deputatul Dan Tanasă, pe Facebook.
El a citat o cercetare a Organizaţiei Salvaţi Copiii care arată că judeţul Mureş conduce la mame minore, conduce la copii care se nasc din mame minore. Potrivit studiului, acestea provin din medii defavorizate, una din patru abandonează educaţia, creşte abandonul şcolar şi atunci devin foarte vulnerabile în mediul social. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: ”Spring Party” politic la Târgu Mureș: ”Gândim la fel/ Simţim la fel, iubim la fel…”

Distribuie Președintele Partidului Social Democrat Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a participat sâmbătă, 23 martie, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.