VIDEO: Performanță mondială la Jiu-Jitsu Brazilian Slider
  • Anamaria Marcu
  • 0 comentarii
  • 1365 Vizualizări

VIDEO: Performanță mondială la Jiu-Jitsu Brazilian

Alexandra Boroș și Luca Turc, doi tineri de 14 ani din Târgu Mureș au obținut două medalii de bronz la Campionatul Mondial de Jiu-Jitsu Brazilian din Abu Dhabi. Cei doi sunt antrenați chiar de tatăl Alexandrei, Raul Boroș, și de Joszef Oros.

Alexandra și Luca sunt legitimați la Ronin Training Academy, club sportiv din Târgu Mureș în care se practică Brazilian Jiu Jitsu, Grappling, MMA și Multifuncțional Training.

Alexandra a participat la Campionatul Mondial la categoria de greutate -52 de kilograme și Luca la -66 de kilograme, amândoi concurând la U16.

Alexandra și Luca alături de antrenori

Familia – cea mai de preț comoară

Alexandra se antrenează zi de zi alături de tatăl ei, dar nu numai. Fratele ei, Dragoș, este și el în sală și ea îi datorează lui această pasiune nestăvilită pentru jiu-jitsu brazilian (BJJ). „Dacă nu era fratele meu nu cred că ajungeam aici!” sunt cuvintele Alexandrei în timpul interviului acordat redacției Zi de Zi. Dragoș a participat și el la Campionatul Mondial, nereușind din păcate să urce pe podium. Oricum, experiența unui Campionat Mondial este copleșitoare, și faptul că a fost selectat să reprezinte România la categoria U18, -81 de kilograme este deja o reușită. După cum spune tatăl lui „câștigăm sau învățăm”.

Nu doar Alexandra se bucură să aibă familia alături. Tatăl lui Luca este nelipsit de la orice antrenament, indiferent în ce zi are loc, la ce oră sau cât durează. El e acolo, privindu-și copilul, susținându-l și oferindu-i tot sprijinul necesar. Stă până la capăt și nu ratează niciunul, pentru că așa i se pare firesc.

Ambiția și determinarea – cheile spre succes

Perseverența lui este impresionantă. Luca a practicat în paralel două sporturi timp de 7 ani – fotbal și judo. A ales însă să rămână în lumea artelor marțiale, descoperindu-și pasiunea pentru BJJ, pe care l-a continuat de la 7 ani până în prezent și cu siguranță îl va practica și de acum înainte.

L-am întrebat pe Luca cât de des vine la antrenamente și a răspuns fără ezitare „De fiecare dată!”. Asta include și sâmbetele și perioadele de vacanță școlară sau uneori presupune două antrenamente pe zi, dar pe Luca nu îl deranjează, îi place, este dedicat 100% și asta se vede în spiritul lui.

Ceea ce mi-a atras atenția din discursul Alexandrei, un motto de-al ei propriu care se dovedește a fi un îndemn adresat de ea tuturor fetelor care au reușit să facă tranziția dinspre copilărie spre adolescență și care au încă o idee de basm asupra vieții – „Orice fată ar trebui să țină minte faptul că nu toate prințesele se îmbracă în rochițe. Sunt prințese care și transpiră și fac sport.”.

„O competiție de anvergură, cu sportivi foarte bine pregătiți, care ne-a demonstrat încă o dată că viziunea practicării BJJ-ului este una reală și determinarea unei experiențe competiționale la acest nivel ajută în formarea caracterelor puternice la nivel juvenil.

Felicitări sportivilor și antrenorilor Jozsef Oros si Raul Boroș, colegilor de antrenament, profesor Tudor Mihăiță pentru implicare si susținere, și nu în ultimul rând, părinților pentru tot suportul oferit. Felicitări Team RONIN!” a conchis Raul Boroș, președintele Ronin Training Academy.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE