Home / Reviste / Reghin / An de succes pentru Asociația Pensionarilor ”Frăția”

An de succes pentru Asociația Pensionarilor ”Frăția”

Distribuie

Anul 2021 a a fost unul prolific pentru pensionarii reghineni, care au parte de o organizație nouă care să-i reprezinte, respectiv Asociația Pensionarilor ”Frăția”. „În luna august a anului 2021, la invitația unui mic grup de pensionari, în municipiul Reghin a luat ființă Asociația Pensionarilor Frăția 2021, cu statut propriu și personalitate juridică care vine în sprijinul activităților cotidiene ale celor peste 6.000 de pensionari care după 1990 au îngroșat rândurile prin reducerea activităților economice și dispariția unor intreprinderi”, ne-a declarat Vian Bonț, președintele Asociației Pensionarilor ”Frăția” din Reghin. Colectivul de conducere al asociației este format din Vian Bonț, președinte, alături de Maria Miron, Viorica Grama, Borbely Maria, Ioan Dan, Rita Suciu, Partenie Curticăpean. Comitetul este structurat pe diverse comisii în care, fiecare membru contribuie la dezvoltarea activităților comunității de pensionari, asigurarea drepturilor și libertăților, socializare, excursii și pelerinaje de 1-3 zile în țară și străinătate, lecții medicale și de psihologie, zile festive. Ca noutate, pentru anul 2022 asociația dorește să își dezvolte aria de activitate prin servicii la domiciliu pentru persoanele nevoiașe, persoanelor singure și celor cu probleme medicale. „Cea mai mare realizare a Asociației Pansionarilor ”Frăția” din Reghin din acest an rămâne acordarea, în urma unor hotărâri judecătorești, a grupei II de muncă la aproape 1.000 de persoane pensionate din cadrul SC Alpina SA privind mediul toxic în care și-au desfășurat activitatea până în anul 2001”, a precizat Vian Bonț.

Sediu nou

Asociația Pensionarilor ”Frăția” dispune din acest an de un sediu nou situat pe strada Petru Maior, în imediata apropiere a Oficiului Poștal nr. 1. „Este vorba de un centru multifuncțional dotat cu o bibliotecă bogată, un club destinat iubitorilor șahului și tablelor, precum și un birou pentru primirea membrilor la înscriere, dotat și pus la punct cu ajutorul sponsorilor, prilej să le mulțumim pe această cale. Așteptăm un sprijin și din partea sprijinul primăriei și al autorităților locale bazat pe proiecte și colaborări în sprijinul persoanelor defavorizate și nevoiașe care au nevoie de ajutor. Tot în sprijinul membrilor pensionari, asociația noastră întocmește dosarele de pensie cât și bilete de tratament în stațiuni, care le predă mai apoi Casei Județene de Pensii Mureș, în cadrul unei bune colaborări cu această instituție, cu directorul acesteia, doamna Eugenia Neagoe căreia îi mulțumim în numele membrilor beneficiari ai serviciilor amintite mai sus. De menționat și buna colaborarea care o avem cu Asociația Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii din județul din Mureș condusă de Szabo Eniko, care vine în sprijinul acestor persoane cu handicap din Reghin și le rezolvă problemele”, a precizat președintele Asociației Pensionarilor ”Frăția”.

Semne bune 2022 are

Ziua Națională a fost marcată de Asociația Pensionarilor ”Frăția” din Reghin miercuri, 1 decembrie, prilej cu care membrii asociației au întins tradiționala Hora Unirii, moment completat de expoziția de icoane pe sticlă „Sfinți ierarhi români” semnată de artistul plastic Maria Mera.

Gândurile membrilor Asociației Pensionarilor ”Frăția” Reghin se îndreaptă spre anul viitor, când promit încă de pe acum noi și frumoase activități pentru pensionarii reghineni. „Chiar dacă pandemia ne cam îngrădește spiritul de viață, în anul 2022, după sloganul „Viața este Mișcare, Mișcarea este Viața”, conform programului de activități vom organiza 20 de excursii precum și alte câteva evenimente precum Ziua Eminescu, 8 Martie – Ziua Femeii, Ziua Persoanelor Vârstnice – 1 Octombrie, Ziua Națională – 1 Decembrie, concursuri de șah și table, concursuri de pescuit destinat amatorilor, spectacole culturale cu formația „Românașii”, și nu în ultimul rând evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Pentru persoanele în vârstă care de-a lungul anilor s-au remarcat în activitatea lor vom organiza în cursul anului viitor, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice marcată pe 1 octombrie, ”Gala Vârstnicilor de Succes”, ediția a II-a, prilej cu care vom premie și evidenția succesele lor. Pe această cale, transmit tuturor membrilor, colaboratorilor, sponsorilor și instituțiilor publice multă sănătate, Sărbători Fericite și un An Nou fericit alături de tradiționalul La Mulți Ani!”, a precizat Vian Bonț, președintele Ligii Pensionarilor ”Frăția” Reghin.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.