Home / Invatamant / Testări anti-COVID-19 în școlile și grădinițele din Luduș

Testări anti-COVID-19 în școlile și grădinițele din Luduș

Distribuie

În ultima perioadă, situația sanitară în cazul noului coronavirus a fost declarată ca fiind satisfăcătoare, la aceasta contribuind măsurile luate pe plan național: vaccinare, testare, izolare și celelalte măsuri. După o opinie aproape unanimă, testarea elevilor și a preșcolarilor conduce la rezultate bune, dătătoare de speranțe în acest adevărat „război” declarat virusului care a pus pe jar planeta.

Testări la domiciliu

Deși au comportat multe discuții care nu au încetat nici acum, măsurile, printre care și testarea elevilor se desfășoară într-un ritm care mai poate fi îmbunătățit.

„Am efectuat testările elevilor și până la ora aceasta, 13 decembrie, rezultatele sunt negative. Pentru ziua de 13 decembrie au fost disponibile teste doar pentru ciclul primar”, a declarat prof. dr. Marcela Berar, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1.

Conform indicațiilor, de regulă, testările sunt făcute în zilele de luni și joi, atunci când elevii trebuie să confirme dacă, eventual, sunt pozitivi.

 „Am început testările săptămâna trecută, luni, 6 decembrie, și joi, 9 decembrie, și nu am înregistrat rezultate pozitive. Copiii sunt testați sub îndrumarea părinților care au luat în serios această testare. Pentru săptămâna 6-12 decembrie am avut teste integral, pentru săptămâna aceasta, 13 – 19 decembrie, avem teste pentru ambele zile doar pentru clasele mici, iar pentru clasele primare doar pentru 13 decembrie”, a menționat prof. Adela Hagău, directoarea Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu”.

„Toți preșcolarii sunt testați acasă de către părinți, în zilele de luni și joi. Pentru perioada următoare avem asigurate toate testele necesare”, a afirmat Carmen Petac, director coordonator al Grădinițelor de copii.

„Am avut teste doar pentru săptămâna trecută, 6-12 decembrie. Nu știu când vom mai primi testele anti-COVID. Testarea se face la domiciliul fiecărui elev, sub supravegherea părinților”, a explicat prof. Claudiu Ciucă, directorul Liceului Tehnologic nr. 1.

În prezent, testarea se face în condiții bune care, totuși, sunt influențate de probleme organizatorice care pot fi perfecționate în perioada următoare.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Marș pentru Viață” la Luduș

Distribuie Ziua de luni, 25 martie, în care Arhanghelul Gavriil vestește Fecioarei Maria Mântuirea neamului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.