Home / Sanatate / Mureș: Noutăți despre repartizarea rezidenților

Mureș: Noutăți despre repartizarea rezidenților

Distribuie

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș informează că încadrarea rezidenților care au ales municipiul Târgu Mureș ca centru de pregătire se va desfășura în perioada 13-20 decembrie 2021.

Astfel, contractul individual de muncă pe durată determinată sau nedeterminată se va încheia începând cu data de 1 ianuarie 2022, cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012 cu modificările şi completările ulterioare.

”Rezidenţii cu post se vor prezenta pentru angajare la unităţile sanitare pentru care s-a publicat postul respectiv. Pentru încadrare vor prezenta adeverinţa eliberată de comisia locală de rezidenţiat. La angajare rezidenţii vor solicita eliberarea unei adeverinţe care să ateste încadrarea cu contract de muncă pe durată determinată sau nedeterminată”, a precizat dr. Iuliu Moldovan, director executiv al DSP Mureș.

În ceea ce privește repartiţia pe clinici de pregătire şi coordonatori de rezidenţiat, aceasta se va face în perioada 20-28 decembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 13.00, conform unei programări care va fi anunţată ulterior.

”Repartiţia se va face pe baza unui act de identitate în termen de valabilitate – împuterniciţii vor prezenta şi împuternicirea notarială – şi a adeverinţei eliberată de unitatea sanitară cu care s-a încheiat contract individual de muncă pe durată determinată sau nedeterminată, după caz. Încadrarea ca rezident cu loc sau cu post şi prezentarea la stagii se va face începând cu data de 1 ianuarie 2022”, a menționat dr. Iuliu Moldovan.

Informaţii suplimentare referitoare la repartiţie se pot obţine la Biroul resurse umane al DSP Mureş, telefon 0265-211.729 sau 0265-216.305.

Specialități disponibile

– Specialități cu încadrare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș: Anatomie patologică, Anestezie terapie intensivă, Cardiologie, Chirurgie generală, Chirurgie pediatrică, Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară/ chirurgie plastică, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Genetică medicală, Hematologie, Medicină de familie, Medicină internă, Medicină de laborator, Microbiologie medicală, Medicină de urgență, Neonatologie, Neurologie, Obstetrică – ginecologie, Otorinolaringologie, Pediatrie, gastroenterologie pediatrică, Radiologie-imagistică medicală, Medicină fizică și de reabilitare, Reumatologie, Sănătate publică și management sanitar, Specialități medicină dentară.

– Specialități cu încadrare la Spitalul Clinic Județean Mureș: Alergologie și imunologie clinică, Boli infecțioase, Dermatovenerologie, Endocrinologie, Epidemiologie, Igienă, Farmacologie clinică, Gastroenterologie, Medicina muncii, Medicină legală, Nefrologie, Oftalmologie, Oncologie medicală, Ortopedie traumatologie, Pneumologie, Psihiatrie, Psihiatrie pediatrică, Radioterapie, Urologie, Farmacie clinică, Laborator farmaceutic, Industrie farmaceutică și cosmetică, Farmacie generală.

– Specialități cu încadrare la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș: Chirurgie cardiovasculară, Cardiologie pediatrică.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.