Nu a ajuns la finalul mentoratului WellCode! Țeapă! Ce a descoperit după angajare? Joburi
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 394 Vizualizări

Nu a ajuns la finalul mentoratului WellCode! Țeapă! Ce a descoperit după angajare?

Călin, unul dintre foștii cursanți WellCode, a reușit să-și atingă obiectivul de a se angaja ca programator înainte de a termina programul de mentorat. Tânărul mărturisește că viața i s-a schimbat complet după numai opt săptămâni și noua lume în care a intrat i se pare incredibilă.

Petru Trîmbițaș, fondatorul programului WellCode, a realizat o serie de interviuri cu actualii și foștii cursanți care au reușit să se angajeze după ce au urmat mentoratul în IT gândit de el în urma stagiilor de practică urmate la Facebook și Google, în SUA. Unul dintre cursanții intervievați este Călin, un tânăr care a demonstrat că evoluția pe platformă este o experiență personală, iar asimilarea cunoștințelor ține atât de abilitățile fiecăruia, cât și de strategiile mentale și munca depusă.

Călin a mărturisit că a reușit să obțină un job în domeniul programării după numai opt săptămâni de la începerea programului de mentorat. Tânărul a precizat că angajatorul nu a fost interesat dacă are sau nu vreo diplomă de facultate și că experiența profesională a fost singura care a contat.

”Am fost la o mulțime de interviuri și nimeni nu m-a întrebat nimic de facultate. Am avut un CV simplu, însă ceea ce a convins a fost proiectul personal pe care l-am prezentat în portofoliu. Mi-am prezentat proiectul, pe care-l dezvoltasem împreună cu un prieten, și am discutat pe el. Am aplicat la majoritatea companiilor din Cluj. Aplicam aproximativ de un an. După intrarea în programul de mentorat, am aplicat la maximum cinci companii până să fiu chemat la interviu. Aveam două oferte de muncă, însă am ales-o pe aceasta. La cealaltă nu am ajuns să discutăm despre bani”, i-a mărturisit Călin lui Petru Trîmbițaș, în cadrul interviului video postat pe YouTube, în cadrul sesiunii de WellCode Pareri.

Întrebat dacă a avut momente de cumpănă pe parcursul evoluției pe platformă, tânărul a mărturisit că au fost clipe în care a fost tentat să renunțe. Cu toate acestea, a subliniat faptul că, acum, a căpătat atâta încredere în propriile abilități profesionale, încât simte că poate să-și atingă toate obiectivele propuse și că nimic nu îl poate împiedica să ajungă acolo unde își dorește.

”Eu încă nu am terminat programul de mentorat WellCode. Mai am 20-30% – cred că partea de proiect ar urma acum -, și tot simt că este greu. Dar acesta este procesul și dacă nu este greu, nu are rost. Vreau să creez aplicații pe orice se poate, care să se găsească pe orice pui mâna. Acum, nu cred că m-ar mai putea opri nimic să devin web developer, având în vedere prin ce probleme am trecut pe platformă. Sunt niște probleme care îți provoacă niște blocaje destul de serioase. Dar, dacă treci de ele, gata! De multe ori, am fost la un pas să renunț din cauza acestor blocaje. Chiar și acum 2-3 săptămâni. Dar fac o pauză, mă liniștesc, mă plimb o jumătate de oră și apoi, gata, îmi dau seama. Asta e important: să știi să te oprești când ai o problemă și să faci cu totul altceva. Primul blocaj l-am întâmpinat la primele probleme. Am stat liniștit, am ieșit afară, m-am detașat de probleme și apoi am revenit. Atunci când mă blocam, luam chitara, cântam jumătate de oră – o oră și mă linișteam”, a mai povestit tânărul.

Surpriza cea mai mare că s-a angajat înainte să termine mentoratul WellCode? Teapa! Călin a povestit că viața lui s-a schimbat radical după angajare, iar cea mai mare surpriză a fost colectivul din cadrul companiei. Tânărul a mărturisit că și în prezent mai are momente în care i se pare incredibil ceea ce trăiește și că a reușit, în doar câteva săptămâni, să-și indeplinească două visuri: să lucreze ca programator și să se mute singur.

”Ce mi-a oferit WellCode și obținerea acestui job? În primul rand, siguranță. Sunt liniștit. Am un colectiv extraordinar. Încă mi se pare ireal că e atât de bine structurat și că lumea are atât de multă grijă de mine. În fiecare zi sunt întrebat dacă sunt bine sau nu. Până aici, nu mi s-a mai întâmplat. Posibilitatea de dezvoltare în cadrul companiei e imensă. Acum, încerc să mă mut singur. Îmi doream asta de mult timp, iar acum e posibil”, a mai povestit Călin.

Petru Trîmbițaș a fost impresionat și l-a intrebat dacă i-a fost greu în prima zi de lucru și cum s-a acomodat cu jobul, deși avea o experiență de numai opt săptămâni în mentoratul WellCode. Țeapă! A fost mai firesc decât s-ar fi așteptat: ”Am cunoscut pe toată lumea, m-am așezat la birou, am vorbit cu managerul si apoi am pornit la treabă”, a completat tânărul.

Cum a reușit Călin să se angajeze după numai opt săptămâni de mentorat WellCode?

Cursantul a mărturisit că a evoluat constant pe platformă și a dezvăluit secretul care l-a ajutat să obțină și primul job în programare atât de repede. Călin a spus că obișnuiește să lucreze patru ore/zi, cinci zile/săptămână, iar ceea ce l-a ajutat să evolueze foarte mult a fost învățarea algoritmilor.

”Lucrez patru ore/zi, cinci zile/săptămână. Am încercat să lucrez și mai mult, dar nu a funcționat. Algoritmica m-a ajutat să evoluez și să mă angajez. Astfel, am învățat modul de structurare a unui task, a unei probleme, felul în care stai să o despici în patru. La momentul angajarii, știam decent C++ și puțin Java Script. Nu am folosit nicio resursă adițională, de tipul meditații/tutoriale. M-am angajat la opt-zece săptămâni după ce am intrat în programul de mentorat WellCode”, și-a încheiat interviul cursantul WellCode.

Dacă și tu simți nevoia unei schimbări și dorești să-ți construiești o carieră în domeniul IT, atunci nu mai sta pe gânduri. Intră pe site, consultă oferta WellCode, programează-ți o ședință de consultanță cu mentorii și acordă-ți șansa unei vieți mai bune! Urmarește testimonialele actualilor și foștilor cursanți înregistrate pe paginile WellCode Recenzii și WellCode Păreri și convinge-te că poți avea succes!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE