OMV Petrom, contract de 7,8 milioane de euro cu o firmă mureșeană Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5589 Vizualizări

OMV Petrom, contract de 7,8 milioane de euro cu o firmă mureșeană

Compania mureșeană CIS GAZ SA Sântana de Mureș a câștigat o licitație deschisă organizată de către OMV Petrom SA București pentru ”prestare servicii de curățare și inspecție in-line a conductelor de transport, execuție lucrări și furnizare produse asociate prestării serviciilor – pentru zonele de producție onshore”, informează www.licitatiapublica.ro.

Inspecție a conductelor OMV Petrom

Potrivit sursei citate, contractul are o valoare de 7.856.670 de euro (aproximativ 38,4 milioane de lei), are o durată de 48 de luni și a fost atribuit în data de 17 noiembrie 2021, iar în cadrul activităților desfășurate în OMV Petrom, ”toate fluidele sunt transportate prin intermediul unor rețele de conducte, în Upstream este operată o rețea importantă de conducte care numără peste 10.000 de kilometri”, context în care ”efectuarea inspecțiilor conductelor aflate în exploatare este esențială pentru o mai bună înțelegere a stării tehnice a rețelei de conducte a OMV Petrom și, prin urmare, pentru o mai bună gestionare a activităților care vizează menținerea integrității conductelor.”

Afaceri de 526 de milioane de lei, în 5 ani

Potrivit portalului www.listafirme.ro, CIS GAZ SA Sântana de Mureș s-a înființat în luna iulie 1991, are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide”, este deținută de Horațiu Sebastian Călugăr (84%) și Elena Călugăr (16%), iar la finalul exercițiului financiar 2020 avea un număr mediu de 120 de angajați, cu 41 mai mulți decât anul anterior.

În ultimii 5 ani, în perioada 2016-2020, societatea a avut o cifră de afaceri cumulată de 526,5 milioane de lei și a înregistrat un profit net total de 14 milioane de lei.

Energie de generații

”CIS GAZ este o companie românească cu capital 100% privat, fondată în 1990 de către Ioan Călugăr. De aproape 30 de ani, familia Călugăr este la cea de a treia generație de specialiști în industria gazelor naturale. În prezent, compania este specializată în oferirea de soluții și servicii integrate în industria energetică la cele mai înalte standarde de calitate și performanță conform certificărilor relevante obținute în domeniu”, se menționează în prezentarea societății, pe pagina web www.cisgaz.ro.

Totodată, pe același site sunt enumerate și principalele repere din istoria de peste trei decenii a companiei CIS GAZ:

1990 – Ioan Călugăr fondează Compania General CIS GAZ SRL, una dintre primele companii cu capital privat înființate în România, în domeniul serviciilor de construcții-montaj conducte gaze naturale.

1997 – Compania se extinde la mai mult de 150 de angajați, devenind astfel una dintre companiile de top din domeniul construcțiilor de conducte din România.

2003 – General CIS GAZ SRL devine CIS GAZ SA și introduce conceptul de Soluții Inovatoare pentru Conducte și Tehnologii Noi în Industria Petrolului și a Gazelor Naturale.

2005 – CIS GAZ devine furnizor licențiat de gaze naturale și produse petroliere.

2007 – CIS GAZ este distribuitor în România și Republica Moldova al producătorului de izolații anticorozive pentru conducte Stopaq BV Olanda.

2008 – CIS GAZ devine distribuitor exclusiv în România și Moldova al produselor și serviciilor companiei din SUA, TD Williamson.

2009 – CIS GAZ face parte din consorțiul care construiește magistrala de gaze naturale Sărmășel – Band 35 km DN500.

2011 – CIS GAZ devine distribuitor exclusiv în România și Republica Moldova al companiilor CGH Group din Belgia și Polyflow (în prezent Baker Hughes) din SUA pentru Tehnologia Thermoflex RTP Pipes.

2012 – Compania CIS GAZ participă la evenimentul World Gas Conferences, care are loc în Malaezia, Kuala Lumpur.

2012 – CIS GAZ realizează primul proiect de Relining din România, conducte cu tehnologia Termoflex la Craiova, la Totea – Hurezani, pentru OMV Petrom.

2013 – CIS Energy, subsidiară a grupului CIS GAZ, devine producător licențiat și furnizor de energie electrică, începe operarea parcului fotovoltaic din localitatea Cuci, județul Mureș, România.

2015 – Pe fondul liberalizării pieței gazelor naturale pentru consumatorii casnici, CIS GAZ încheie primele 1.000 de contracte.

2015 – CIS GAZ este singura companie privată din România prezentă la cea de-a 26 ediție World Gas Conference organizată de Uniunea Internationala a Gazului (IGU), susținută la Paris.

2016 – La aniversarea de 25 de ani, CIS GAZ adoptă o abordare nouă a afacerii și face un rebranding al companiei: compania reprezintă Performanță pentru Generații.

2017 – CIS GAZ executa primul proiect de Relining din România cu tehnologia Primus Line la Videle pentru OMV Petrom.

2018 – CIS GAZ devine distribuitor exclusiv în România al companiei Primus Line din Germania.

2018 – CIS GAZ participă la cea de-a 27 ediție a World Gas Conference organizat de Uniunea Internationala a Gazului (IGU), susținută la Washington DC.

2018 – CIS GAZ semnează contractul și începe execuția conductei de transport gaze naturale DN500 36,020 km. Proiectul include reconsiderare traseului de conductă tronson Craiova – Segarcea.

2018 – CIS GAZ semneaza contractul si incepe proiectul de executie a Conductei de transport gaze naturale Mintia – Brad – Stei, etapa I tronson Mintia – Brad DN300 35 km.

2019 – CIS GAZ semnează contractul pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei: gazoductul pentru interconectarea sistemelor naționale de transport gaz din România și Republica Moldova, proiect care s-a desfășurat în două etape – Iași – Ungheni (2014) și Ungheni – Chișinău pentru o lungime de 62 km (loturile 1 și 2), integral pe teritoriul Republicii Moldova.

2020 – Un alt proiect strategic al companiei este cel de construcție a conductei de transport gaze naturale Gherăești – Onești – Lețcani, semnat cu Transgaz SA România în vederea asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova, pe o lungime de 165 km.

2020 – CIS GAZ începe semnarea primelor contracte de export gaze naturale în piața CEE.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE