Home / Politic / VIDEO: Péter Ferenc rămâne numărul 1 în UDMR Mureș

VIDEO: Péter Ferenc rămâne numărul 1 în UDMR Mureș

Distribuie

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a fost reales vineri, 17 decembrie, în funcția de președinte al UDMR Mureș, cu ocazia unui scrutin intern care a avut loc în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș. Din cele 227 de voturi exprimate, 4 au fost anulate și 223 declarate valabile: 187 au fost obținute de Péter Ferenc și 36 de cel de-al doilea candidat al zilei, doctorul Vass Levente, care ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

La eveniment au participat numeroase personalități ale vieții politice și administrative relevante pentru comunitatea maghiară din județul Mureș, dintre care îi amintim pe Tóth László – consul general al Ungariei în cadrul Consulatului General al Ungariei din Miercurea Ciuc, Markó Markó – fost lider al UDMR, Vincze Loránt – europarlamentar, Nagy Zsigmond – subprefect al județului Mureș, Kovács Mihály Levente – președinte al UDMR Târgu Mureș și vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș, Novák Csaba Zoltán – senator, Császár Károly Zsolt – senator, Csép Éva Andrea – deputat, Kolcsár Anquetil Károly – deputat, Barabasi Antal Szabolcs – secretar de statt în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Portik Vilmos László – viceprimar al municipiului Târgu Mureș, Kelemen Attila, Kerekes Károly și Frunda Gyorgy – foști parlamentari.

Munca în echipă, dorința lui Péter Ferenc

În discursul de prezentare a candidaturii, Péter Ferenc a dat dovadă de pragmatism maxim punând accentul pe câteva obiective prioritare pentru comunitatea maghiară din județul Mureș.

”Fiind conducător al organizației județene UDMR trebuie să avem următoarele obiective în vedere: aș dori să spun câteva cuvinte despre dezvoltarea agriculturii, obiectivul meu este să asigur dezvoltarea de infrastructură din surse bugetare de stat, în acest sens ne sunt de ajutor secretarii de stat, deputații și senatorii UDMR, sunt mai multe sute de proiecte depuse de către administrațiile locale pe care trebuie să le monitorizăm. Pentru dezvoltarea economiei este indispensabilă întreținerea și dezvoltarea infrastructurii rutiere, de transport, și consider extrem de important să facem lobby atât pentru construirea autostrăzii noi transilvănene, cât și pentru finanțările din partea guvernului pentru diverse investiții infrastructurale”, a afirmat președintele reales al UDMR Mureș, potrivit traducerii oficiale.

Totodată, Péter Ferenc a trecut în revistă obiective de îndeplinit printr-o muncă de echipă, cum ar fi dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în fiecare localitate mureșeană, sprijinirea agricultorilor mureșeni prin înființarea unui departament de dezvoltare rurală, îmbunătățirea calității învățământului în limba maghiară, sprijinirea inițiativelor de susținere a familiei, consolidarea relațiilor cu Bisericile și cu Guvernul de la Budapesta.

”Trebuie să continuăm munca, trebuie să întărim și mai mult încrederea și voi depune eforturi în continuare în acest scop. De aceea mi-am depus candidatura pentru postul de președinte al organizației județene Mureș. Acum avem posibilitatea, avem o reprezentanță puternică și ar fi păcat să nu ne folosim de acestea. Încrederea oamenilor ne obligă, obligă UDMR-ul să depunem activitate și vă cer ajutorul ca această muncă să o prestăm într-o echipă comună, trebuie să construim o echipă care este despre muncă, cu rezultate, și nu despre dezbateri inutile. De dezbătut trebuie, trebuie să vorbim despre priorități, dezbaterea rațională are loc în organizație, dezbateri raționale în interiorul organizației este convingerea mea că acesta este singura cale prin care încrederea alegătorilor se păstrează și se întărește”, a precizat Péter Ferenc.

Insucces asumat curajos de Vass Levente

Contracandidatul președintelui în exercițiu al UDMR Mureș a fost cunoscutul medic urolog Vass Levente, care în prezent desfășoară o activitate prolifică în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În debutul discursului său de prezentare a candidaturii, Vass Levente a prezentat mai multe argumente pentru a demonstra că în lunga sa activitate de membru al UDMR nu a avut niciodată ca obiectiv propriile interese, ci doar interesele comunității maghiare.

”Pacea nu este lipsa conflictului, ci capacitatea de a aborda conflictele. Permiteți-mi să spun că dacă m-aș fi uitat la propriile interese, atunci ca și președinte al Uniunii Studențești Naționale n-aș fi generat inițiative, și atunci n-aș fi intrat în conflict cu un prieten cu care azi realizăm foarte multe. Permiteți-mi să vă spun că dacă m-aș fi uitat la propriile interese în mod populist atunci ca și vicepreședinte al Consiliului Tinerilor Maghiari, cei care au ieșit din UDMR, noi nu ne-am fi depus demisia și n-am fi rămas lângă UMDR, sprijinindu-l. Dacă m-aș fi uitat la propriile interese atunci nu mi-aș fi înaintat în an electoral candidatura pentru a deveni director al Spitalului, pe atunci despicat în două, ci m-aș fi dus unde mă duce curentul. Dacă m-aș fi uitat la propriile interese și permiteți-mi ca acest exemplu să fie penultimul, atunci în această toamnă poate aș fi acceptat poziția de deputat din partea USR. Dacă m-aș fi uitat la propriile interese atunci aș fi rămas în continuare în cadrul UDMR-ului atunci când pe 31 decembrie 2020 Consiliul Permanent Teritorial n-aș fi primit în loc de urări de bine faptul că mă scot de pe lista candidaților. Dacă m-aș fi uitat la propriile interese atunci azi și în ultimele șapte-opt zile n-aș fi acceptat, nu mi-aș fi asumat chestiunea insuccesului care aproape este o garanție, dar cineva în această organizație să se uite la ce am reprezentat în ultimii 30 de ani, pragmatic trebuie să își asume decizii grele pentru ca azi să avem o adunare atât de frumoasă azi”, a afirmat Vass Levente, care a militat și pentru o mai bună conlucrare între UDMR Mureș și conducerea națională a Uniunii și la criticat pe Soós Zoltán despre care a afirmat că nu a fost suficient de pregătit pentru a prelua conducerea Primăriei Târgu Mureș, conform traducerii oficiale.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.