CSM – ACS Ralph Brașov, un meci excelent acasă Slider
  • Anamaria Marcu
  • 0 comentarii
  • 634 Vizualizări

CSM – ACS Ralph Brașov, un meci excelent acasă

Echipa de baschet a CSM Târgu Mureș a jucat vineri, 17 decembrie 2021, un meci caritabil contra echipei ACS Ralph Brașov. Contravaloarea biletelor achiziționate de spectatori a fost transformată în daruri pentru copiii de la Asociația Îngerii orașului. Cadourile au fost înmânate chiar de jucători, înainte de începerea meciului și au constat în ghiozdane gri pentru școală și o plăsuță cu fructe și dulciuri. Copiii s-au bucurat nespus și au rămas să savureze partida de baschet.

Sursa foto: CSM

În deschiderea meciului, comentatorul a anunțat publicul că CSM nu a pierdut niciun meci până în momentul de față. Haideți să vedem ce s-a întâmplat vineri!

Cronică de meci

În minutul 1, Santa Szabolcs a deschis scorul, marcând primul coș al partidei. După un ropot de aplauze din partea publicului, Vlad Nistor, jucătorul cu numărul 5, a făcut prima greșeală personală. Santa Szabolcs a urmat cu cel de-al doilea coș al echipei noastre, iar apoi Sergiu Souca, de la Brașov, a marcat primul coș al echipei oaspete. În continuare a marcat Vlad Nistor, urmat iarăși de un brașovean – Andrei Tileș. Scorul pare destul de strâns la deschiderea meciului, dar publicul se relaxează odată ce Goran Martinic marchează la rândul lui un coș pentru CSM. Vlad Nistor face a doua greșeală  personală. Ovidiu Stochici, de la ACS Brașov face și el prima greșeală personală. Goran Martinic marchează un coș de trei puncte și publicul este în extaz deoarece ne-am detașat de brașoveni în ceea ce privește punctele.

Sursa foto: CSM

Drăgușan marchează un coș și ACS Ralph pare că își dorește să prindă echipa târgumureșeană din urmă. Vlad Nistor marchează de la marginea terenului un coș de trei puncte și are loc prima schimbare: Șolopa îl înlocuiește pe Alin Borșa și iese Gyorki. Szabi marchează un coș de trei puncte și Stochici (BV) face a doua greșeală personală. Martinic marchează, Drăgușan (BV) a doua greșeală personală și Martinic marchează un alt coș de trei puncte, iar publicul îl încurajează. Stochici se menține pe poziție și marchează un coș de 3 puncte, dar nici Martinic nu vrea să se lase mai prejos și marchează din nou, însă este scos de antrenor și înlocuit cu Boloni Tamas. Iese și Nistor și în locul lui intră Mureșan. Szabolcs marchează ultimele două coșuri și se termină primul sfert. Scorul pe tabelă este 28-13 pentru CSM Târgu Mureș.

Nu există ratări, doar mai multe încercări reușite!

După o scurtă pauză, începe sfertul al doilea. Boloni Tamas marchează, Alin Borșa încearcă, ratează, iar apoi marchează. Iese Andrei Iles (BV) și intră în locul lui Radu Turtoi, amândoi jucători brașoveni în vârstă de 21 de ani.

Iles nu stă mult pe bancă, deoarece în faza imediat următoare iese Tudor Zaharia și Iles intră înapoi, alături de Țoța.

Aliiiiiiiiiiiiiin Borșa se aude vocea comentatorului în toate străfundurile sălii. Mihai Drăgușanu este scos afară și înlocuit cu Stochici, cu care bate palma când se intersectează. Alin „lovește” din nou și antrenorul echipei ACS Ralph Brașov cere timeout. Așadar, în urma unei scurte ședințe pe care a avut-o cu băieții, antrenorul formației brașovene îl reintroduce în teren pe Drăgușanu, jucătorul în vârstă de 27 de ani și pe Zaharia. Alin Borșa este în formă și nici nu ne așteptăm la altceva de la un jucător cu atâtea victorii în palmares, deci marchează încă un coș, care este urmat de – ce credeți? – încă un coș de-al lui Alin! Boloni marchează și el și se face o schimbare: intră Mureșan și Engi-Rosenfeld David și Santa Szabolcs ies de pe teren.

Coș incredibil al lui Gyorki, urmat de Boloni, care pare că nu se mai oprește. Brașovul cere iarăși timeout. Antrenorul are o miniatură a terenului de joc, o tăbliță pe care scrie cu un marker toate situațiile care li se pot întâmpla jucătorilor și îi întreabă cum ar trebui să procedeze dacă vor întâlni gruparea respectivă în teren. Timeout-ul a fost util, deoarece Ovidiu Stochici, jucătorul cu numărul 13 marchează imediat ce reîncepe partida. În urma lui, Gyorki marchează și el. Este urmat de Drăgușanu, iar ultimul coș al primei reprize îi revine lui Vlad Nistor. Sfârșitul celui de-al doilea sfert surprinde tabela cu scorul de 55 la 21 pentru echipa târgumureșeană.

CSM  nu se oprește!

Cea de-a doua repriză începe în forță pentru Târgu Mureș. Goran Martinic deschide scorul chiar în primul minut al celui de-al treilea sfert. Tudor Zaharia, jucătorui ACS Ralph în vârstă de 18 ani, marchează următorul coș și la scurt timp face prima greșeală personală. Szabolcs marchează două coșuri consecutive, după care Iles face și el o greșeală. Sergiu Souca ajunge la a doua greșeală personală și Szabi continuă să marcheze.

Sursa foto: CSM

Într-un ritm alert, Stochici, singur pe teren, aleargă spre coș, îi pasează lui Drăgușanu și cei de la Brașov marchează încă două puncte. Alin Borșa continuă să marcheze și Goran Martinic crește numărul de pe panou în continuu. Kiss, tânărul în vârstă de doar 15 ani, se pregătește să intre pe teren. Intră Souca, de la echipa oaspete și intră și Kiss, în locul lui Gyorki. Nistor face schimbare cu Blaga. Martinic marchează, urmat de Souca, Szabi și Drăgușanu. Cu nesiguranța caracteristică vârstei și lipsei de experiență, Kiss aruncă la coș și reușește să înscrie 3 puncte.

Iese Santa Szabolcs și intră din nou Vladislav Șolopa. Martinic marchează și antrenorul de le Ralph Brașov cere iarăși timeout.

Carusel de emoții

După o mustrare a antrenorului adrestă lui Iles, Drăgușanu l-a luat deoparte și l-a încurajat. Spirit de echipă, colegialitate și empatie, valori care ar trebui să se regăsească în fiecare echipă, indiferent de sportul practicat.

Stochici marchează și Martinic îl faultează, așa că este scos de pe teren. Se încheie sfertul III cu scorul 76-36.

Sfertul al IV-lea și ultimul din această partidă începe tot cu un fault comis de unul din jucătorii de la CSM care are ca urmare o aruncare liberă a lui Stochici. David Engi marchează, urmat de Cristian Mureșan. Sergiu Souca marchează două coșuri consecutive, apoi Engi-Rosenfeld înscrie 3 puncte. Iese Alin Borșa și intră Santa Szabolcs. Sergiu Souca ajunge la cea de-a treia greșeală personală. David Engi continuă să marcheze 3 puncte. Boloni Tamas rămâne singur cu Stochici și reușește să treacă de el și să înscrie un coș.

Iese Mureșan și intră Mihnea Tălmăcean. Szabi marchează consecutiv două coșuri și urmează o altă schimbare în echipa brașoveană: părăsește terenul Turtoi și intră Ștefan Preda. Tabela arată mai puțin de 3 minute până la finalul partidei.

Nistor marchează, marcheză și Szabolcs ultimul lui coș din acest meci, după care iese de pe teren. Publicul îl felicită pentru jocul frumos pe care l-a demonstrat în teren. Mai este 1 minut și jumătate din meci și se face și ultima schimbare: intră Mihai Drăgușanu și iese Preda, care a stat în teren mai puțin de două minute. Kiss aruncă de la marginea terenului. Vlad Nistor marchează, mai sunt 40 de secunde din meci. Brașov are trei ocazii, însă le ratează pe toate și astfel se încheie partida caritabilă de vineri seara dintre CS Municipal Târgu Mureș și ACS Ralph Brașov cu scorul final de 102 la 43.

Anamaria Luisa Marcu

Sursa foto: CSM
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE