Home / Invatamant / “Din suflet pentru suflet“, la Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu”

“Din suflet pentru suflet“, la Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu”

Distribuie

Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin a organizat vineri, 17 decembrie, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), o acțiune de voluntariat intitulată “Din suflet pentru suflet“. Partener în cadrul acestei acțiuni a fost Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) nr. 3. Apalina. „Copiii de la „Alexandru Ceușianu” au pregătit, în cutii de pantof, câte un pachet cadou care a cuprins obiecte noi cumpărate pentru semeni de-ai lor, pregătite în funcție de vârstă sau gen, pe sistemul clasic „Bucurie în cutie”. A fost vorba de un pachet surpriză, fără să se cunoască dinainte cine va fi beneficiarul. La școala noastră s-au strâns în jur de 120 de pachete, o parte dintre ele au ajuns la copiii din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 Apalina, iar o parte la colegii nevoiași din cadrul școlii noastre. Au participat copii din toată școala, de la clasele pregătitoare până la cei de clasa a VIII-a”, ne-a declarat Elena Monica Baciu, coordonator proiecte și programe educaționale în cadrul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” din Reghin.

Conștientizarea importanței voluntariatului

Din partea Scolii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” s-au implicat în acest proiect prof. Gazsi Stefan (inspector școlar), prof. Ioan Valer Marcu (director), prof. Denes Jozsef (director adjunct), Elena Monica Baciu (coordonator proiecte și programe educaționale), prof. Valentina Cengher (coordonator SNAC pe școală), prof. Gabriela Atanasoaie, înv. Codruta Biclea, prof. Monica Pop, Gyori Camelia (consilier școlar), iar din cea a CSEI nr. 3 Apalina – prof. Adriana Oprea (director), prof. Anca Cristina Cota Cristina (director adjunct), prof. Camelia Moldovan (coordonator SNAC) și prof. Oana Pașcu. „Alături de cadrele didactice, elevii au fost cei care s-au implicat în această activitate menită să-i conștientizeze asupra importanței voluntariatului în comunitate în general, în școala noastră în mod particular. Pe lângă bucuria pe care am adus-o copiilor de la școala specială din Apalina oferindu-le aceste cadouri, marele câștig a fost de partea copiilor de la noi din școală prin faptul că au învățat pe viu ceea ce înseamnă de fapt voluntariatul. Au simțit cum e să dăruiască, cum să fie mai buni, cum să se gândească la semenii lor. Această perioadă a Crăciunului este un bun prilej în acest sens, să le reamintească tuturor că, deși pandemia ne-a îndepărtat poate unii de alții, pot să fie aproape de comunitate, de copii de vârsta lor care nu sunt la fel de norocoși”, a precizat Elena Monica Baciu.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.