Home / Interviu / Proiecte ”Anghel Saligny” de 13,6 milioane de lei pentru Cozma

Proiecte ”Anghel Saligny” de 13,6 milioane de lei pentru Cozma

Distribuie

Petru Ormenișan, primarul comunei Cozma, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi în care a oferit informații atât cu privire la cele două proiecte depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, cât și cu privire la realizările și bugetul instituției.

Totodată, Petru Ormenișan a explicat cum a gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul localității și care au fost principalele măsuri aplicate în vederea prevenirii și răspândirii virusului SARS CoV-2, menționând că în prezent comuna Cozma este singura localitate din județul Mureș care nu a fost afectată de valul patru pandemic.

Reporter: Vă rog să enumerați proiectele depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Petru Ormenișan: Cu privire la proiectele depuse în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ,,Anghel Saligny” vă informăm că au fost depuse două proiecte astfel: cerere de finanțare pentru obiectivul de investiții ,,Modernizare drumuri de interes local, în comuna Cozma, județul Mureș” și cerere de finanțare pentru obiectivul de investiții ,,Rețeaua de alimentare cu apă potabilă în comuna Cozma, județul Mureș“.

Rep.: Vă rog să prezentați valoarea fiecărui proiect în parte, precum și cuantumul cofinanțărilor asigurate de către instituția dumneavoastră?

P.O.: Valoarea fiecărui proiect în parte și cuantumul cofinanțărilor asigurată de către unitatea administrativ-teritorială Cozma este următorul: pentru primul proiect, ,,Modernizare drumuri de interes local, în comuna Cozma, județul Mureș”, valoarea totală a obiectivului de investiții este de 11.115.525 de lei cu TVA, valoarea solicitată de la bugetul de stat este de 10.562.175 de lei cu TVA, iar valoarea asigurată din bugetul local este 553.350 de lei. Pentru al doilea proiect, ,,Rețeaua de alimentare cu apă potabilă în comuna Cozma, județul Mureș”, valoarea totală a obiectivului de investiții este de 2.574.855 de lei cu TVA, valoarea solicitată de la bugetul de stat este de 2.027.455 de lei cu TVA, iar valoarea asigurată din bugetul local este de 547.400 de lei.

Rep.: La aproximativ un an de la depunerea jurământului de primar, vă rog să prezentați care au fost principalele trei realizări ale instituției pe care o conduceți.

P.O.: Principalele trei realizări ale unității administrativ-teritorială Cozma în ultimul an sunt: reparații capitale acoperiș la Căminul Cultural Socolu de Câmpie, lucrări de reparații la Școala Gimnazială Cozma și reparații drumuri comunale.

Rep.: Cum ați gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul localității dumneavoastră? Care au fost principalele măsuri luate în acest sens?

P.O.: Pentru gestionarea pandemiei cauzate de COVID-19, la nivelul unității administrativ-teritoriale Cozma principalele măsuri luate au fost următoarele: informarea populației cu privire la importanța respectării măsurilor impuse de Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății, Guvern, Instituția Prefectului, privind distanțarea socială, purtarea măștii în zonele aglomerate, dezinfectantul mâinilor, etc.; sprijin acordat persoanelor aflate în izolare sau carantină atunci când a fost cazul, informarea corectă și din sursă credibilă a populației și sprijin pentru vaccinare, personalul din subordine vaccinat în proporție de peste 90% pentru a fi un exemplu și pentru a se evita o eventuală răspândire a virusului în rândul locuitorilor, s-a asigurat transportul către centrul de vaccinare din municipiul Reghin pentru persoanele eligibile pentru vaccinare, dotarea cu tablete a tuturor elevilor Școlii Gimnaziale Cozma, pentru a desfășura în condiții de siguranță activitățile școlare atunci când a fost cazul. În prezent, comuna Cozma este singura localitate din județul Mureș care nu a fost afectată de valul patru al pandemiei.

Rep.: Care a fost bugetul instituției dumneavoastră pe anul 2021 și în ce măsură acest buget a reușit să acopere necesitățile?

P.O.: Bugetul Primăriei comunei Cozma pe anul 2021 este în sumă de 5.502.000 de lei și am reușit în mare măsură să acoperim toate necesitățile la nivelul unității administrativ-teritoriale Cozma, iar pentru anul 2021 au fost realizate aproape toate obiectivele de investiții propuse.

A consemnat Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bianca Suciu, planuri pentru Interact Târgu Mureș „Maris”

Distribuie Bianca Suciu este noul președinte al clubului Interact Târgu Mureș „Maris”, o organizație non-guvernamentală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.