Soluțiile ELCO pentru ansamblurile rezidențiale și comerciale. Rezidenţial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 331 Vizualizări

Soluțiile ELCO pentru ansamblurile rezidențiale și comerciale.

Volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, ca serie brută, cu 0,4%, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu datele consemnate pentru aceeaşi perioadă din 2020, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Astfel, în intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie 2021, ca serie brută, pe elemente de structură, a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 9,4%, în timp ce scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-21,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-12,8%). De asemenea, pe obiecte de construcţii, cea mai mare creștere a fost înregistrată de segmentul clădirilor rezidențiale – de 27,8%. În schimb, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 9,3%, respectiv cu 5,8%.


„Efervescența înregistrată de sectorul construcțiilor în general și de cel al clădirilor rezidențiale în special vine în tandem cu nevoia de sustenabilitate se resimte puternic și pe piața locala a construcțiilor de clădiri și ansambluri rezidențiale, tendință determinată de preferințele clienților pentru case sustenabile din punct de vedere energetic. ELCO, brandul german de cazane pentru încălzire de capacități mari, parte din portofoliul Ariston Group, liderul pieței locale de boilere electrice și centrale termice, răspunde acestor nevoi de eficiență energetică, cazanele industriale ELCO L Plus fiind ideale pentru acest gen de proiecte. Astfel, THISION® L PLUS este cel mai performant cazan suspendat de perete și cel mai performant cazan din această categoie de pe piață, capabil să obțină rezultate de până la 200kW (sau 1,6MW atunci când este montat în cascadă). “Este o periodă foarte bună pentru sectorul construcțiilor de clădiri și ansambluri rezidențiale, tendință determinată de preferințele clienților pentru case sustenabile din punct de vedere energetic, pentru mai multe facilităţi aproape de casă, mai mult spaţiu verde sau o locuinţă mai spaţioasă. Ne bucurăm să răspundem acestor nevoi, cazanele industriale ELCO L Plus fiind ideale pentru acest gen de proiecte”, a declarat Daniel Buhazi, Director Comercial pentru brandul german ELCO, din cadrul Ariston Group.


Când sunt montate în cascadă, cazanele ELCO L Plus au o înălțime de instalare de doar 1,7 m și oferă astfel cea mai redusă amprentă compactă (în ceea ce privește lățimea). Astfel, pot fi montate în cascadă de până la opt cazane, în linie sau unul după altul. Un alt beneficiu al cazanului THISION® L PLUS este compatibilitatea cu o gamă extinsă de sisteme de încălzire comerciale, oferind putere mare și o amprentă mică la sol. THISION® L PLUS este incredibil de flexibil și este disponibil în configurații în linie sau spate în spate până la opt cazane, oferind puteri de până la 1,6 MW. Sistemele includ toate componentele necesare pentru a completa circuitul de încălzire primar, cu sistemul de cascadă special conceput pentru o instalare rapidă, simplă și eficientă.
“Gama de produse ELCO extrem de performante s-a îmbinat perfect cu nevoile existente în prezent pe piață, cu așteptările și cerințele de confort în continuă schimbare. Întreaga paletă de produse ELCO L Plus este extrem de versatilă și adaptabilă, cu soluții calibrate în funcție de dimensiunea proiectului și destinația finală a acestuia”, a declarat Daniel Buhazi, Director Comercial pentru brandul german ELCO, din cadrul Ariston Group.


Subsidiară a Ariston Group începând cu anul 2001, marca germană ELCO a fost fondată în 1928 şi reprezintă una dintre principalele mărci germane pentru soluţii de încălzire comerciale. Compania oferă soluţii de încălzire de capacități mari dedicate proiectelor noi, de modernizare sau renovare pentru aplicaţii ce variază de la clădiri de birouri și complexe comerciale, la spații industriale mari.
Cazanele murale THISION® L PLUS și cele de pardoseală TRIGON® L PLUS, cu performanțe ridicate, instalare adaptabilă oricărui tip de proiect și întreținere simplă, dispun de puteri de la 60 kW până la 200kW pentru un singur cazan și până la 1,6 MW la instalarea în cascadă, având în același timp emisii de NOx extrem de mici. Datorită unui design unic cu două schimbătoare de căldură, cazanele THISION® L PLUS și TRIGON L PLUS au redundanță încorporată (funcționează independent), creând un sistem de cascadă în interiorul cazanelor și asigurând un nivel extrem de ridicat de eficiență. Noile modele pot atinge o gamă largă de modulare de până la 1:10, ceea ce permite cazanelor să se adapteze cerințelor sistemului și să maximizeze eficiența acestora. În plus, acestea beneficiază de dimensiuni reduse, iar modelele de pardoseală au roți integrate, care sunt reglabile pe înălțime și care pot fi blocate pe poziție, astfel că echipamentele sunt ușor de manevrat.

Centralele din gama ELCO L Plus sunt compatibile cu toate standardele comune de management al clădirii de tip BMS. Acest lucru permite cazanului să fie personalizat cu ușurință la necesitățile și cerințele proiectului, oferind în același timp eficiențe optime. De asemenea, datorită noului display HMI (Human Manual Interface) instalarea și punerea în funcțiune a acestor cazane devin foarte simple și rapide, toate componentele cheie fiind accesibile din partea frontală a echipamentului de încălzire.
Pe piața din România, brandul ELCO este prezent din 2017, în calitate de furnizor de cazane de încălzire comercializate sub gamele Thision și Trigon, devenind în scurt timp unul dintre liderii pieței de profil. Portofoliul brandului include o gama amplă de proiecte, printre care se numără The Bridge 3, Globalworth Campus clădirile 2 și 3, Spitalul Marie Curie din Bucureşti, ansamblul mixt (rezidențial și spații de birouri) Record Park din Cluj, clădirea U Center din București, clădirea bazinului olimpic din Mureș, al doilea depozit al Altex din Dragomirești.

De altfel, ELCO și-a demonstrat orientarea către inovație cu peste 90 de ani în urmă, astăzi fiind unul dintre liderii europeni în industria de profil, cu peste 1,7 milioane de sisteme de încălzire instalate în întreaga Europă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE