Intervenție imediată la inițiativa UDMR în cazul atacurilor urșilor Mediu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 491 Vizualizări

Intervenție imediată la inițiativa UDMR în cazul atacurilor urșilor

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a fost prima formațiune politică care și-a asumat și a avut curajul să atragă atenția asupra faptului că, suprapopularea urșilor devine o problemă majoră care afectează oamenii și bunurile lor, iar această problemă necesită o rezolvare imediată și legală.

În acest context, la propunerea ministrului mediului Tánczos Barna, guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență în luna iulie, care permite intervenția imediată pentru combaterea atacurilor de urs brun în intravilanul localităților.

Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții UDMR, ,,la inițiativa grupului UDMR proiectul de lege a fost modificat în Parlament, astfel încât intervenția imediată să fie posibilă și în extravilan”.

,,Consider că viața oamenilor este mai presus de orice, tocmai din acest motiv grupul UDMR a elaborat articolul de lege, care permite intervenția imediată pentru combaterea atacurilor de urs brun și în extravilanul localităților”, a precizat Kolcsár Károly, deputatul UDMR de Mureș.

Legea adoptată cu amendamentele admise va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Alexandra HAJA

Foto: www.promptmedia.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE