Proiect de lege care simplifică normele de angajare ale arhitecților-șefi  pentru autoritățile locale Administratie
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 218 Vizualizări

Proiect de lege care simplifică normele de angajare ale arhitecților-șefi pentru autoritățile locale

Camera Deputaților a votat în calitate de for decizional Ordonanța de Urgență elaborată de Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, conform căreia  autoritățile administrativ-teritoriale pot angaja mai ușor specialiști pentru ocuparea funcției de arhitect-șef la nivelul autorităților locale.

,,O autoritate locală poate funcționa în mod corespunzător numai dacă are un arhitect-șef. Această profesie are un rol foarte important în viața de zi cu zi a autorităților locale. Dacă luăm în considerare doar planul urbanistic zonal prin care se aprobă autorizarea unor construcții, acest lucru este coordonat de arhitectul-șef al localității respective. În prezent, la nivel național, poziția de arhitect-șef este ocupată doar în proporție de 6% la nivelul unității administrativ-teritoriale. Acest lucru este cauzat, printre altele, de implementarea dificilă a reglementărilor actuale privind angajarea arhitecților-șefi. Cseke Attila, ministrul dezvoltării a elaborat o OUG, care simplifică sistemul de angajare în vigoare”, a precizat Bende Sándor, deputat UDMR.

,,Proiectul de lege adoptat în calitate de for decizional de Camera Deputaților, nu doar că simplifică normele de angajare ale arhitecților-șefi, dar oferă posibilitatea ca mai multe municipalități și comune să se alăture pentru a-și exercita atribuțiile de arhitect-șef. Totodată noul act normativ separă această profesie de autorizația obligatorie până în prezent al Registrului Urbaniștilor din România (RUR)”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Alexandra HAJA

Foto: www.activejob.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE