Home / Sanatate / Căsuța lu’Min: când nu reușești singur, reușim împreună!

Căsuța lu’Min: când nu reușești singur, reușim împreună!

Distribuie

Căsuța lu’Min! Un centru mureșean modern, care asigură asistență medicală și servicii de îngrijire persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, independente sau în incapacitate de a se îngriji singure. Starea de bine, tihna și seninătatea rezidenților, sunt provocări pe care personalul specializat și dedicat al căminului vrea să le câştige zi de zi. Căsuța lu’Min își asumă misiunea de a asigura persoanelor care aleg serviciile centrului un climat cât mai apropiat de cel familial: un loc agreabil, în care vârstnicii sau persoanele cu dizabilități își regăsesc confortul, dobândesc prieteni, socializează și se pot bucura de o viață liniștită.

Ce servicii oferă Căsuța lu’Min?
Centrul pentru seniori și persoane cu dizabilități vizează – în primul rând – menținerea, recuperarea și dezvoltarea capacităților fizice, psihice și mentale individuale, pentru ca rezidenții să depășească situațiile de dependență și dizabilitate. Dispunând de două locații prin care vine în întâmpinarea nevoilor seniorilor sau a persoanelor cu dizabilități, centrul oferă o pluralitate de servicii: asistență medicală, socială, psihologică și religioasă. Alături de serviciile menționate, Căsuța lu’ Min asigură întregul suport necesar pentru obținerea Certificatului de încadrare în grad de handicap prin întocmirea, depunerea și monitorizarea documentației necesare. Echipa de medici ai centrului, experți în grija față de oameni, este constituită din medic de familie, medic psihiatru, medic neurolog și medic de interne. Tratamentele medicale ale rezidenților sunt personalizate. Pentru cei cu dizabilități, kinetoterapeutul centrului evaluează problemele existente și crează programe individuale de recuperare. Programele țin cont de afecțiunea pe care o are pacientul, stadiul de evoluție a bolii, vârstă, tipul de activitate pe care îl desfășoară, alte afecțiuni existente.
Asistență medicală
Prin asistența medicală acordată, Căsuța lu’Min ajută la reinstaurarea unui stil de viață sănătos și la alinarea suferințelor rezidenților. Îngrijirea oferită de medici și de asistentele medicale nu constituie un remediu temporar. Este un proces de implicare continuă în înțelegerea și tratarea afecțiunilor fiecărui pacient.
Asistență socială
Serviciile de asistență socială ale centrului au ca obiectiv satisfacerea trebuințelor de bază ale tuturor rezidenților. Personalul calificat urmărește îndeaproape nevoile fiecărui beneficiar, ajutându-l în derularea activităților. Indiferent de gradul de îngrijire necesar, prima etapă începe cu o evaluare a nevoilor. Reprezentanții centrului se întâlnesc cu solicitantul și cu familia acestuia, înainte ca el să se mute, pentru a defini împreună nivelul de îngrijire și serviciile adecvate.

Asistență religioasă
Maturizarea este o etapă în care multe persoane simt nevoia apropierii de Dumnezeu. Rugăciunea ajută la acceptarea sorții, la împăcarea cu sinele și la speranță. Adulții și oamenii în vârstă au nevoie de această speranță, pentru că pierderea sănătății și a celor dragi aduc schimbări dramatice în viața lor. Rugăciunea le aduce alinarea de care au nevoie. Centrul își asumă îngrijirea beneficiarilor atât trupește, cât și sufletește, iar pentru asta rezidenților li se oferă posibilitatea practicării, la cerere, a propriilor culte.
Asistență psihologică
Îndrumarea unui psiholog este prețioasă. Psihologul lucrează cu experiențele trăite de pacient pe parcursul vieții și îl învață să se ghideze, să-și înlăture teama de necunoscut. Îl îndrumă cum să își mențină calmul sau buna dispoziție. Prin consiliere, psihologul poate stabili activitățile ocupaționale individuale sau de grup de care are nevoie pacientul pentru a-și întări echilibrul și a-și găsi starea de împăcare.

Căsuța lu’Min – Rezidența Platoul Cornești

Căsuța lu’Min – Rezidența Platoul Cornești
O locație liniștită, situată într-un cartier rezidențial aflat în apropierea zonei de agrement Platoul Cornești. O zonă frumoasă, împădurită, a orașului Târgu Mureș. La numai 5 minute de centrul universitar medical și Cetatea Medievală, rezidența constituie o adevărată oază de liniște și confort.
Rezidenții au parte de ospitalitate caldă și prietenoasă, bazată pe respect și bun simț. Centrul pune la dispoziție 9 camere cu 1, 2 sau 3 paturi și 3 apartamente cu 4 paturi – accesibilizate și pentru persoanele cu dizabilități – dotate cu baie proprie și terasă aferentă, mobilier modern, aer condiționat, televizor, frigider, seif, internet, adaptate nevoilor celor internați. Oferă spații ample pentru activitățile de zi, pentru socializare, petrecerea timpului liber și vizite. Bucătăria și spațiul de servire a mesei sunt agreabile, standardele de înaltă calitate instituite satisfăcând gusturile beneficiarilor. Alimentația fiecărei persoane este adaptată în funcție de nevoi și vârstă. Căsuța lu’Min vă oferă o priveliște minunată a orașului într-o atmosferă pitorească, terasă și foișor, decorate în stil modern. În exterior este amenajată și o piscină acoperită, complet dotată pentru recuperare medicală prin hidrokinetoterapie. Căsuța lu’Min: un loc deosebit, înconjurat de mult spațiu verde, pentru activități zilnice, plimbări în aer liber și seri liniștite.
Rezidența Platoul Cornești
Strada Cornești nr. 61, Târgu Mureș, județul Mureș,
Telefon: 0749-087.491,
e-mail: ong.remin@gmail.com
Pagina web:
www.casutalumin.ro

Căsuța lu’Min – Rezidența Bărdești

Căsuța lu’Min – Rezidența Bărdești
Aflată într-o localitate suburbană a zonei metropolitane Târgu Mureș, la doar 15 minute de Spitalul Județean de Urgență și 10 minute de centrul orașului, rezidența a fost concepută într-un mediu natural ideal pentru echilibrul psihic și sufletesc al rezidenților. Zona este pitorească, ferită de agitația și tumultul cotidian, înconjurată de pădure. Centrul dispune de 20 de camere cu 1, 2 sau 3 paturi, cu terase aferente, dotate cu baie proprie, mobilier modern, frigider, televizor, internet, adaptate nevoilor persoanelor internate, inclusiv a accesibilității pentru persoanele cu dizabilități. Deține o bucătărie dotată și utilată complet, cu un spațiu generos de servire a mesei. Meniul alimentar și gustările sunt adaptate după fiecare pacient internat în parte, potrivit diagnosticului, vârstei și altor afecțiuni asociate. Spațiile de socializare – pentru petrecerea timpului liber, activități, vizite – sunt amenajate într-o ambianță caldă, constructivă. Centrul încearcă astfel să asigure un mediu cât mai apropiat de cel familial, dar și de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă. Curtea este amenajată pentru relaxare și plimbări în aer liber. Cuprinde o grădină de flori, spațiu verde, bănci, foișor, grătar în aer liber și teren de sport. Toate facilitățile sunt la dispoziția rezidenților.
Rezidența Bărdești
Strada Principală nr. 24A, sat Bărdești,
comuna Sântana, județul Mureș,
Telefon: 0749-087.491,
e-mail: ong.remin@gmail.com
Pagina web: www.casutalumin.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.