Sindicaliștii din învățământ, a treia zi de pichetare Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 307 Vizualizări

Sindicaliștii din învățământ, a treia zi de pichetare

A treia zi de pichetare în județul Mureș. Sindicatele din învățământ, sănătate, precum și alte sectoare bugetare, au pichetetat astăzi, 22 decembrie, sediul Prefecturii Mureș, la ora 13, Nemulțumirile lor sunt legate de înghețarea salariilor prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, constată că actualul Guvern continuă politica, „împământenită” în ultimii ani, de a desconsidera salariații din învățământ.

Protestul mureșenilor vizează și problemelele legate de combinatul Azomureș, de întreruperea activității cauzate de creșterea tarifelor la gaze și energie.

„Pentru că se apropie Crăciunul și noi în loc să pregătim după datini cu de toate și să-i cerem moșului, mai ales pentru copii, cât ne poate buzunarul, care se știe, e mai mic, noi pichetăm și cerem moșului altceva decât până acum. Pot chiar spune că nu vreau să-mi aducă nimic, ci vreau să-mi ia. Să-mi ia tristețea din ochii copiilor, colegilor, durerea din ochii părinților” a declarat președintele Sindicatului ”Spiru Haret” Mureș, Maria Rezi. În luna noiembrie, din cauza pandemiei, 18 ajutoare de deces s-au dat pentru părinții biruiți de Covid.

„Să vină moșul și să ia fățarnicii din conducerile noastre și să-i ducă departe, să ia minciuna și prefăcătoria celor care ne reprezintă, să ia grija de mâine, să ia și urâta sărăcie, să ia falsele valori pe care le simțim zilnic, să ia și expresiile prea des întâlnite Nu am timp, Nu e treaba mea, Nu îmi pasă, De ce eu?, Ce face sindicatul pentru noi?. Sindicatul nu sunt eu. Sindicatul suntem noi” a mai adăugat Rezi Maria.

În cuvântarea sa, liderul de Sindicat Alternativa 2002 Azomureș, Dumitru Boantă și-a exprimat îngrijorarea față de un posibil șomaj tehnic, atâta timp cât, nici în prima jumătate a lunii ianuarie se pare că nu vor fi condiții pentru reluarea activității de producție.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE