Terenul Centrului de Arși, în administrarea Spitalului de Urgență Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 404 Vizualizări

Terenul Centrului de Arși, în administrarea Spitalului de Urgență Târgu Mureș

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a anunțat miercuri, 22 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, că în luna decembrie a acestui an terenul pe care urmează să se construiască un Centru de Arși a trecut în administrarea unității sanitare.

Circuitul documentelor

Potrivit sursei citate, ”terenul aferent Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a trecut în administrarea unităţii sanitare, conform Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş nr. 202/15 decembrie 2021”, iar imobilul în care funcţionează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, situat în strada Gheorghe Marinescu nr. 50, ”a trecut în domeniul public al Judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean Mureş în baza Hotărârii Guvernului României nr. 867/2002, în Anexa 1 – poziţia 105, fiind atestat ca atare prin Hotărârea Guvernului României 964/2002, Anexa I – poziţia 282, cu o suprafaţă de teren de 20 de hectare.”

”Ulterior, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 34/2003, imobilul a fost transmis în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dată la care terenul nu a fost menţionat distinct, în anexă fiind specificate doar construcţiile. În decembrie 2021, urmare a solicitării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, terenul aferent imobilului situat în Târgu Mureş, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, a trecut în administrarea unităţii sanitare, conform Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş. De asemenea, prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 195/15 decembrie 2021 privind rectificarea bugetului general al Judeţului Mureş pentru anul 2021, Consiliul Judeţean Mureş a alocat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş suma de 99.000 de lei reprezentând taxa de timbru de arhitectură aferentă obiectivului de investiţie “Construirea unui Centru de Arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului”, care va fi plătită către Ordinul Arhitecţilor din România, până la sfârşitul anul 2021”, se menționează în comunicat.

Demersuri pentru autorizația de construire

În același document, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a mai anunțat că ”toate aceste documente vor fi transmise zilele următoare Primăriei Târgu Mureş, în vederea completării documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru Centrul de Arşi”, respectiv că în luna noiembrie a acestui an, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a depus la Primăria Târgu Mureş documentaţia pentru emiterea Autorizaţiei de construire pentru Centrul de Arşi şi Reorganizarea Fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a departamentelor UPU, ATI, Chirurgie.

”Practic, spitalul a solicitat două autorizaţii: una pentru construirea noii clădiri, cea a Centrului de Arşi, şi o autorizaţie pentru puntea de legătură între noua clădire şi actuala clădire a spitalului. Menţionăm că, pentru Reorganizarea fluxurilor medicale medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în vederea conectării cu noul Centru de Arşi, Primăria municipiului Târgu Mureş a eliberat Autorizaţia de Construire, în luna noiembrie”, se arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE