Home / Comune / Seară de colinde la Băița

Seară de colinde la Băița

Distribuie

În ultima duminică din Postul Crăciunului, în biserica din Parohia Ortodoxă Băița, Protopopiatul Reghin, la ceas de seară, au răsunat vocile frumoase ale colindătorilor care au adus vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Spectacolul de colinde, intitulat „Hristos Se naște, slăviți-L!” a fost organizat de părintele paroh Rusu Vasile Antoniu cu scopul de a readuce în atenția tuturor credincioșilor adevăratul sens al praznicului ce se apropie, precum și de a păstra și reînvigora tradițiile și obiceiurile din popor legate de această sărbătoare, într-o lume în care consumismul are o evoluție exagerat de mare.

„Spectacolul a fost deschis de membrii corului bisericii parohiale, îmbrăcați în straie tradiționale de sărbătoare, care au prezentat colinde din moși strămoși, urmat de un grup de copii care au pus în valoare obiceiul străvechi al umblatului cu capra. În continuare, interpretele Alexandra Togănel și Laura Sand au colindat împreună spre încântarea celor prezenți. A urmat corul de copii al bisericii ortodoxe din Băița, conduși de preotul paroh, care în răsunet de toacă au bucurat cu gingășia lor inimile tuturor. În finalul serii, au așezat în sufletele auditoriului colinde armonizate duios preoții din Corul Ecclesia, al Protopopiatului Reghin, sub bagheta dirijorală a părintelui dr. Vasile Fărcaș, încheind spectacolul printr-o colindă la care s-a alăturat toată suflarea din biserică.La sfârșit, alături de mulțumirile binemeritate adresate de preotul paroh, colindătorii au primit și pachete pregătite cu drag de doi oameni de bine din comunitatea din Băița.Mulțumind Bunului Dumnezeu pentru o astfel de seară binecuvântată, Îl rugăm ca în continuare să Se pogoare an de an în ieslea sufletelor noastre spre a ne aduce mântuirea mult dorită. Sărbători fericite tuturor!”, a precizat preotul paroh Vasile Antoniu Rusu, citat de www.reintregirea.ro.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Mondială de Rugăciune, la Biserica Evanghelică C.A. Reghin

Distribuie Biserica Evanghelică din Reghin a fost gazda unei noi seri de suflet organizată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.