Home / Invatamant / „Zestrea bunicilor-Bucuria noastră”, la Muzeul Etnografic ”Anton Badea”

„Zestrea bunicilor-Bucuria noastră”, la Muzeul Etnografic ”Anton Badea”

Distribuie

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin a găzduit joi, 16 decembrie, prima activitate cuprinsă în calendarul de activități a proiectului de parteneriat educațional „Zestrea bunicilor – Bucuria noastră”, în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 Reghin. La activitatea intitulată generic „Bucuria Crăciunului” au participat preșcolarii celor două grupe implicate în proiectul amintit, respectiv Grupa Fluturașilor și Grupa Piticilor.

Motto-ul proiectului – „Și să nu lăsăm să piară/ Ce străbunii ne lăsară…” – transmite clar și concis prin câteva cuvinte, scopul derulării acestuia: stimularea interesului și familiarizarea preșcolarilor cu tradiții și obiceiuri străvechi, adevărate valori culturale ale poporului.

Copiii de la Grădinița P. P. Nr. 4 au participat la atelierele de confecționat ornamente de brad organizate la muzeu, s-au bucurat împreună de minunatele momente ale împodobirii bradului de Crăciun, iar colindele străvechi au răsunat pe buzele tuturor. Efortul preșcolarilor a fost răsplătit cu covrigi și dulciuri.

Acest demers educațional a devenit posibil datorită echipei de proiect, care a inițiat și coordonează activitățile propuse: director prof. Petruț Maria, prof. Gliga Aurelia-Ramona, prof. Cirilescu Marinela, prof. Halați Maria, prof. Luca Vidia Rodica de la Grădinița P. P. Nr. 4 Reghin și director Man Roxana de la Muzeul Etnografic „Anton Badea” Reghin. Pe această cale mulțumim Primăriei Municipiului Reghin, care a asigurat transportul copiilor la muzeu și nu în ultimul rând părinților preșcolarilor, pentru susținere și colaborare.

Prof. Aurelia-Ramona Gliga, prof. Marinela Cirilescu, prof. Maria Halați, prof. Rodica Luca Vidia


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.