Primarul Soós promite: Pistă de biciclete între Cristești și Palatul Culturii! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1543 Vizualizări

Primarul Soós promite: Pistă de biciclete între Cristești și Palatul Culturii!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 23 decembrie, în cadrul emisiunii online One2One, că autoritățile locale din ”Orașul Trandafirilor” pregătesc documentația necesară demarării unei investiții care constă într-un drum de legătură, paralel cu strada Gheorghe Doja, între comuna Cristești și strada Libertății din Târgu Mureș.

”S-au finalizat SF-urile pentru drumul Mureșeni, care leagă Cristești de Târgu Mureș, și asta ar fi o arteră paralelă cu drumul Gheorghe Doja, drumul principal, asta este una dintre arterele înghesuite ale orașului. Ea începe de la capătul străzii Libertății și în spatele combinatului Azomureș leagă cele două așezări Cristești și Târgu Mureș. Cristeștiul va construi partea ei, Târgu Mureș – noi ne apucăm și construim partea noastră”, a precizat Soós Zoltán.

În aceeași emisiune, edilul șef al ”Orașului Trandafirilor” a precizat că viitorul drum va avea și o pistă de biciclete astfel că începând cu anul 2023 mureșenii vor avea la dispoziție o pistă de biciclete care va lega centrul comunei Cristești de centrul municipiului Târgu Mureș.

”Avem SF-ul gata, cum avem bugetul aprobat începe licitația pe execuție, eu sper ca până la finele anului viitor deja o mare parte din lucrări să fie pornite și finalizarea va fi undeva în prima jumătate a anului 2023 când se predă drumul. Drumul este prevăzut atât cu trotuar cât și cu piste de biciclete, această pistă de biciclete se va lega de strada Libertății care are pistă de biciclete până la strada Barajului, iar tot în 2022 reabilităm drumul Libertății, strada Libertății între strada Barajului și Cuza Vodă unde va fi adăugată și aici o pistă de biciclete eliminând acea zonă de parcare care oricum este foarte puțină și o să creăm parcări în străzile alăturate, deci vom putea în 2023 să ajungem din mijlocul așezării Cristești până la Palatul Culturii pe piste de biciclete”, a afirmat Soós Zoltán.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE