Home / Administratie / O nouă instituție subordonată Primăriei anunțată de Soós Zoltán

O nouă instituție subordonată Primăriei anunțată de Soós Zoltán

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 23 decembrie, în cadrul emisiunii online One2One, că autoritățile locale din ”Orașul Trandafirilor” pregătesc înființarea unei noi instituții subordonate.

Aceasta se va numi Centrul Cultural Târgu Mureș și va avea ca obiectiv administrarea spațiilor și evenimentelor din incinta Casei de Cultură ”Mihai Eminescu”.

”Din păcate, avem multe critici pe cultură. Dacă facem, de ce facem, și aici mă gândesc și la valorificarea turistică a Cetății Târgu Mureș care șase ani a stat goală. Acum am redeschis galeria, am deschis o galerie proprie a orașului și anul viitor avem încă planificată deschiderea a două expoziții, una de istorie a orașului, a breslelor, care să zică turiștilor, și nu numai turiștilor, despre ce este vorba, dar văd că nu toți înțeleg importanța investițiilor în domeniul culturii. Oricum, noi mergem mai departe și este în curs de înființare o nouă instituție subordonată care va fi Centrul Cultural Târgu Mureș și va fi gazda Casei de Cultură ”Mihai Eminescu”, a afirmat Soós Zoltán.

”Una dintre rușinile orașului”

Referindu-se la activitatea actuală de la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu”, primarul municipiului Târgu Mureș a spus că aceasta este ”una dintre rușinile orașului” și a promis remedierea situației prin încheierea de parteneriate cu instituții de cultură și din sfera învățământului.

”Eu cred că este una dintre rușinile orașului Târgu Mureș că această casă de cultură sau centru cultural ”Mihai Eminescu” care are un nume sonor dar fără conținut în momentul de față și sperăm să redevină unul dintre centrele culturale ale orașului, noi deschidem porțile și pentru asociațiile de studenți, organizatorii de evenimente culturale, dar Primăria vrea să întemeieze în colaborare cu Teatrul Național un teatru de dans modern care ar fi înființat în această incintă și desigur ținem să organizăm evenimente culturale în această clădire în colaborare atât cu Teatrul Național cât și cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș”, a arătat Soós Zoltán.

Festival nou, în 2022

În cadrul aceleiași emisiuni, primarul din ”Orașul Trandafirilor” a anunțat că în anul 2022 instituția pe care o conduce va organiza atât un Festival de Muzică Stradală, cât și un Festival de Toamnă.

”O să avem Cetatea din Târgu Mureș care se va îmbogăți cu o ofertă culturală în ceea ce privește expoziții și evenimente culturale, o să avem în afară de Zilele Târgumureșene Festivalul de Muzică Stradală care a avut un succes mare în 2021, dar și Festivalul de Toamnă vrem să organizăm pe anul viitor”, a menționat Soós Zoltán.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.