Sângeorgiu de Mureș, din nou fruntașă în țară: tablete, laptopuri și table interactive pentru elevii locali! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4332 Vizualizări

Sângeorgiu de Mureș, din nou fruntașă în țară: tablete, laptopuri și table interactive pentru elevii locali!

Conducerea Primăriei comunei Sângeorgiu de Mureș a atribuit, în data de 15 decembrie, firmelor Vodafone România SRL București și Eurododactica SRL Otopeni, câte un contract în valoare de 314.326 de lei, fără TVA, respectiv de 331.531 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea de hardware TIC respectiv echipamente/ dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line, inclusiv cheltuieli cu abonamentul lunar la internet pentru o perioadă de minim 24 luni în cadrul proiectului ”Asigurarea infrastructurii TIC la nivelul Școlii Gimnaziale ”Sfântul Gheorghe” Sângeorgiu de Mureș pentru combaterea riscului de infectare cu SARS-COV2”, informează www.licitatiapublica.ro.

Ce s-a cumpărat

Potrivit sursei citate, proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Competitivitate (POC), iar cantitățile achiziționate sunt următoarele: 482 de tablete cu acces la internet și tot atâtea sisteme de management dispozitive, 67 de laptopuri, 32 de camere web pentru videoconferințe, 31 de table interactive și 10 routere wireless.

”Măsura are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile IT de tipul tabletelor școlare, astfel încât orele de pregătre din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii precum și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ, precum și alte echipamente electronice necesare activității didactice”, se precizează în caietul de sarcini al licitației.

Seriozitate și perseverență

Contactat de cotidianul Zi de Zi, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, a precizat că instituția pe care o conduce a depus proiectul la Ministerul Fondurilor Europene chiar în prima zi a sesiunii, fiind astfel printre primele unități administrativ-teritoriale din România care au depus cerere de finanțare pentru sesiunea respectivă.

”Această posibilitate de finanțare și sesiune de proiecte a fost deschisă cu destulă întârziere de către Ministrul Fondurilor Europene, adică pe data de 5 noiembrie 2020, după ce trecuseră deja multe luni de la începutul pandemiei. Primăria Sângeorgiu de Mureș, fiind deja pregătită din timp pentru accesarea unor astfel de fonduri nerambursabile, a depus proiectul la Ministerul Fondurilor Europene, chiar în prima zi a sesiunii. Selectarea proiectelor depuse și declararea câștigătorilor a fost publicat de Minister în data de 25 iunie 2021, iar contractul de finanțare cu Primăria Sângeorgiu de Mureș a fost semnat în data de 9 iulie 2021. A urmat perioada de întocmire a documentației pentru licitație și derularea procedurii efective de licitație, cu respectarea tuturor termenelor prevăzute de lege. Declararea câștigătorilor licitației și semnarea contractelor cu aceștia de către Primărie, a avut loc la data de 15 decembrie 2021. Primăria a urgentat furnizarea materialelor, o parte dintre acestea, tabletele – cu abonamentele aferente, sosind la Școala Gimnazială în ultimele zile ale anului. Restul materialelor vor fi livrate la începutul anului 2022. Proiectul din Sângeorgiu de Mureș, derulat prin Programul Operațional Competitivitate – Apel: POC/882/2/4/ Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, este printre primele care se derulează în România, fiind șanse ca toate materialele să fie livrate și montate la școlile din Sângeorgiu de Mureș până cel târziu în data de 15 februarie 2022”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE