Mureș: Încă un dosar penal pentru ”operațiuni cu articole pirotehnice” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 455 Vizualizări

Mureș: Încă un dosar penal pentru ”operațiuni cu articole pirotehnice”

Polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au oprit  miercuri, 29 decembrie, pentru control, pe DC45 în localitatea Ghindari, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani.

În urma controlului autoturismului au fost descoperite și ridicate 286 de pachete cu articole pirotehnice din categoriile P1 și F3, care se aflau în posesia bărbatului, fără ca acesta să dețină autorizație în acest sens.

”În cauză a fost întocmit un dosar penal conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor expozive, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. Reamintim faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiune cu articole pirotehnice fără drept constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Pentru a preveni incidentele nedorite și chiar victimizarea populației prin folosirea unor materiale pirotehnice neconforme prevederilor legale, precum și pentru menținerea unui climat de siguranță publică în preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii au obligația de a achiziționa doar obiecte pirotehnice permise de lege”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE