Fibră optică în toate satele din Sângeorgiu de Mureş Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 432 Vizualizări

Fibră optică în toate satele din Sângeorgiu de Mureş

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Amplasare fibră optică în comuna Sângeorgiu de Mureș” propus a fi implementat în comuna Sângeorgiu de Mureș, satele Sângeorgiu de Mureș, Tofalău și Cotuș, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Detalii despre investiție

Potrivit Proiectului Deciziei etapei de încadrare, document disponibil pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Orange România SRL București și prevede lucrări de înlocuire a stâlpilor fisurați, îndreptarea stâlpilor, pe care va fi amplasată fibra optică aeriană respectiv săpătura nouă lângă drumuri locale.

”Investiţia propune amplasare de fibră optică în comuna Sângeorgiu de Mureș pe o lungime de 42,4 kilometri, astfel: 0,1 kilometri pozată subteran în săpătură nouă, 36,5 kilometri pozată aerian pe stâlpi existenți în proprietate DEER Mureș, 3,9 kilometri pozată aerian pe stâlpi existenți în proprietate Telekom, 1,8 kilometri pozată aerian pe stâlpi noi în proprietate Orange, pe marginea drumului comunal DC 20 între Sângeorgiu de Mureș și Tofalău, respectiv între Tofalău și Cotuș. În total se vor amplasa 42 de bucăți de stâlpi de compozit”, se menționează în document.

Conform sursei citate, în cazul în care fibra optică se intersectează în subteran sau aerian cu rețelele de apă, gaz, termoficare sau telecomunicații ”se vor respecta normativele în vigoare”, iar lucrările de construcții vor consta în amenajări constructive privind săparea manuală a șanțurilor, pozarea tuburilor de protecție la subtraversări, compactare, refacere carosabil, trotuare și zone verzi.

”Pe tronsoanele subterane cablurile de fibră optică vor fi pozate în șant, protejate în tub PEHD de 40 de milimetri, pe pat de nisip, iar la subtraversări/ accese carosabile vor fi protejate în tub de protecție corespunzător. După executarea lucrărilor toate suprafețele afectate, spații verzi, trotuare, carosabil, drumuri de exploatare, drumuri de servitute, vor fi aduse la starea inițială, prin executarea de umpluturi de pământ și balast pentru evitarea tasărilor ulterioare. Pe tronsoanele aeriene, cablurile de fibră optică se vor monta cu accesoriile necesare pentru întindere, fixare și trecere prinse pe stâlpi cu coliere metalice recomandate”, se mai arată în același document.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE