Home / Administratie / În anul 2022, un pod al speranțelor la Luduș

În anul 2022, un pod al speranțelor la Luduș

Distribuie

Este de notorietate publică faptul că la toate campaniile electorale din ultimii 30 de ani candidații la funcția de primar a orașului Luduș și-au înscris în oferta făcută alegătorilor construirea unui pod peste râul Mureș, în zona industrială a orașului.

Podul acesta, o adevărată „Fata Morgana” a dat speranțe ludușenilor că vor fi ocoliți, la propriu, de traficul greu generator de poluare, de ambuteiajele de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 și de stresarea fizică a unicului pod care face legătura între cele două zone ale orașului. Anii au trecut, promisiunile s-au risipit, pentru că aceasta este iluzia „Fetei Morgana”, și podul nou din zona industrială a orașului a rămas să fie realizat într-un viitor incert.

Speranța renaște

După atâtea promisiuni rămase fără acoperire, în acest an se pare că noul pod rutier va prinde contur într-un interval de timp apropiat.

„Administrația publică locală a acceptat declarația cetățeanului Sesini Gianfranco în calitate de reprezentant legal al Vitruvio  Immobiliare SRL cu privire la renunțarea la dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 276 de metri pătrați situată în zona în care este prevăzută construirea noului pod peste râul Mureș”, a precizat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Având în vedere că terenul donat nu este grevat de sarcini, Legislativul local a acceptat preluarea în domeniul privat al orașului a terenului și trecerea lui din domeniul privat în domeniul public al orașului Luduș, cu destinația și categoria de folosință „drum”. Terenul va fi înscris în inventarul domeniului public, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 36/2001.

Apare o șansă în plus

Din această vară, ludușenii au aflat că există o listă la Ministerul Transporturilor în care orașul Luduș este menționat printre cele 10 noduri de coborâre-urcare pe autostradă. Viceprimarul Kis Istvan a precizat că acest nod de transport este prevăzut pentru malul stâng al râului Mureș, ceea ce este benefic pentru oraș. Acum s-a ajuns la stadiul de lansare a licitației pentru proiectare.

„După ce se va afla câștigătorul licitației vom fi contactați și noi și vom afla detalii mai multe. Sperăm ca în viitorul foarte apropiat să se realizeze și acel nod și noul pod din zona industrială. S-au măcar unul dintre proiecte. Noi mergem mai departe cu proiectul nostru și sperăm ca ambele proiecte să fie realizate”, a declarat, într-un spirit foarte optimist, Kis Istvan, viceprimarul orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor la Sighișoara

Distribuie O nouă intâlnire în cadrul EIL Mureș intitulată ” Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.