Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 776 Vizualizări

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara

În prima duminică a Noului An, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la  Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara, prilej cu care a săvârșit Litia mică pentru cei adormiți, la mormântul arhimandritului Ghelasie Țepeș.

„În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara. Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată de către un sobor de clerici în biserica așezământului, iar la final a rostit cuvântul de învățătură. După Sfânta Liturghie, la mormântul arhimandritului Ghelasie Țepeș, Arhipăstorul nostru a oficiat Litia mică pentru cei adormiți și a rostit un cuvânt de învățătură, în prezența obștii monahale și a numeroși pelerini”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia citați de www.reintregirea.ro.

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara a fost înființată în anul 1997, ca urmare a dorinței credincioșilor dreptslăvitori de aici și a protopopului Ioan Boian. În anul 1998, protosinghelul Ghelasie Țepeș (stareț până în noiembrie 2020), dimpreună cu alți patru viețuitori ai Mănăstirii Lupșa, au sosit la nou-înființatul așezământ călugăresc din Sighișoara, contribuind la formarea și dinamizarea vieții de obște a acestei vetre. Începând cu data de 5 decembrie 2020, obștea monahală a Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara se află sub oblăduirea părintelui protosinghel Emanuel Pleș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE